0

У ди Харелсън не участвал във филма "От глупав по-глупав" заради игра на билярд.

Емблематичната комедия с участието на Джим Кери и Джеф Даниелс е за двама глупави, но добронамерени приятели, които тръгват на пътешествие из страната, за да върнат куфар, пълен с пари, на законния му собственик, без да осъзнават, че всъщност са оставени като откуп.

"От глупав по-глупав" е режисиран от Питър Фарели и е базиран на сценарий, който той е написал заедно с брат си Боби Фарели.

По време на скорошно участие във вечерната токшоу Late Night with Seth Meyers, Харелсън разкри, че едва не е играл във филма, но не го е направил, защото бил твърде добър на билярда.

Харелсън си спомни, че когато бил съквартирант с Питър Фарели, той му предложи роля в „От глупав по-глупав“.

Харелсън обаче се колебаел и му предложил да сключат сделка - да играят билярд и ако той спечели нямало да участва във филма, но ако загуби ще участва. 

Актьорът успява да победи своя съквартирант, който бил много добър ба играта. Сега Харелсън много съжалява, че не е участвал в лентата, след като тя се превърна в такъв голям хит.

"Казах: „Пити, ето какво. Малко съм раздвоен, нека да играем билярд. И ако спечеля, няма да участвам във филма. Ако ти спечелиш, ще го направя." Накрая се стигна до топка номер осем и трябваше да направя удар, който е безумен , с такъв удар повечето хора, дори Уили Москони, биха имали проблеми. Аз? Аз го направих този проклет удар!", разказа за играта коствала му ролята Харелсън, който очевидно много съжалява, че не се е възползва; от предложението на бившия си съквартирант.