0

Т ой може да е милиардер и най-богатият човек в света, но Илон Мъск очевидно кара собствената си майка да „спи в гараж“, когато тя му ходи на гости, пише LADbible.

Може би „гаражът“ всъщност е някакво огромно имение, което току-що са кръстили?

И все пак можем да продължим само това, което сме чували, и това, което чухме е, че Мей Мъск – любимата майка на Илон – трябва да спи в гараж, когато посещава своя знаменит син.

74-годишната жена се превърна в нещо като знаменитост сама по себе си и разказа за „трудните времена“, с които се сблъска, след като се раздели с бащата на Илон, Ерол Мъск.

Мама Мъск разпознава таланта на сина си в ранна възраст, като му дава прякора „гениално момче“ и твърди, че е знаела, че е интелигентен на тригодишна възраст.

Но въпреки размера на състоянието му, тя твърди, че той не се интересува от атрибутите на богатството и „дори не притежава дом“.

Мей приписва на по-малкия брат на Илон Кимбал, че е помогнал на Илон да постигне успех.

Тя обясни как ресторантьорът и предприемачът – който сега е в борда както на SpaceX, така и на Tesla – помогнал на Илон от самото начало.

Тя каза: „Кимбал беше с него в първата компания [предприятие за уеб софтуер, наречено Zip2] и той можеше да обясни какво е компютър, какво е курсор, какво е мишка и  защо програмата е толкова страхотна".

Тя продължи да обяснява как неговият успех му е позволил да се „смеси с хора, които също са срамежливи“.

Мей добави: „Всичките му инженери са срамежливи и изперкали.“

И все пак, когато тя отишла да го види в дома му в Бока Чика, където SpaceX разполага с операции, няма червен килим.

Мей продължи: „Трябва да спя в гаража. Не можете да имате луксозна къща близо до ракетна площадка.

Въпреки че се радва на добри отношения с най-богатия си син, съветите на Мей не винаги са били слушани.

Тя каза: „Той трябва да прави каквото си иска. Казах му да не прави електрическа кола, както и ракети, и той не ме послуша.“