0

Б ебетата близнаци, с които милиардерът Илон Мъск, чиято майка е Шивон Зилис, един от старшите му служители в неговата компания за мозъчни чипове Neuralink, са заченати чрез ин витро процедура, пише New York Post.

36-годишната Зилис твърди, че тя и нейният 51-годишен шеф никога не са имали сексуални отношения и дори не са имали романтична връзка. Шивон Зилис, която работи като оперативен директор по специални проекти в Neuralink, никога не е крила, че децата й с Мъск за заченати с ин витро процедура и дори разказвала на колегите си. Бебетата се родиха миналия ноември.

След като близнаците се появиха на бял свят, Зилис трябваше да дава обяснение за отношенията си с Мъска, тъй като правилата на компанията забраняват на служителите да имат лични отношения с всеки, който е на по-висока позиция заради потенциални конфликти на интереси. Ръководството на фирмата обаче е приело обяснението й, че отношенията й с ексцентричния милиардер нямат романтични отношения. По този начин й беше разрешено да продължи да изпълнява ролята си на директор.

Мъск, който често говори за намаляващата раждаемост и заплахата, която представлява за човечеството, потвърди, че той е бащата и дори се пошегува, че се бори с демографската криза. Той има девет деца с три различни жени. Близнаците се родиха месец преди Мъск и канадската поп певица Граймс да посрещнат второто си дете, момиченце, чрез сурогатна майка.