0

К акто писа "Телеграф", лошото момче на рапа - Кулио, носител на награда „Грами“, си отиде от този свят на 59-годишна възраст, Изпълнителят на тоталния хит Gangsta’s Paradise е идвал няколко пъти на родна земя, а през 2018 г. даде интервю за „Телеграф“, в което разказа, че много му харесва в София. “Идвал съм 4-5 пъти в България и винаги ми е било много приятно. Феновете тук знаят как да купонясват. Харесвам много и София. През годините тя много се промени. Красива е вашата София”, сподели ни тогава американецът, чието истинско име е Артис Айви-младши.

Изпълнителят имал гадже и българка

Мениджър 

Продалият над 17 млн. албума изпълнител е бил намерен на пода в банята на къщата на негов приятел в Лос Анджелис, съобщава дългогодишният мениджър на звездата Джарез Поузи. CNN цитира капитан Ерик Скот от пожарната служба в Лос Анджелис. Той е съобщил, че пожарникари и парамедици са отговорили на повикване в 16 часа местно време. На място те извършили "усилия за реанимация за приблизително 45 минути", но малко преди 17 часа "пациентът е обявен за мъртъв".

Мишел Пфайфър си сподели техен общ кадър.

 Мишел Пфайфър си сподели техен общ кадър.
Инстаграм

По първоначална информация смъртта е настъпила вследствие на спиране на сърцето, но тепърва ще стане ясна точната причина. Един от първите, които коментираха кончината на Кулио, бе актрисата Мишел Пфайфър, която публикува част от клипа към песента Gangsta's Paradise и написа: ''С разбито сърце научаваме за кончината на талантливия творец @coolio. Животът му бе твърде кратък. Както някои от вас може би знаят, имах щастието да работя с него по проекта 'Dangerous Minds' през 1995 г. Той спечели "Грами" за брилянтната си песен в саундтрака, която според мен беше причината филмът ни да има такъв голям успех. Спомням си, че беше изключително любезен. 30 години по-късно все още ме побиват тръпки, когато чуя песента. Изпращам любов и светлина на семейството му. Почивай в сила, Артис Леон Айви младши!''.

Био

Кулио се превърна в световна сензация в началото на 90-те години на 20 век с песента си Gangsta's Paradise, която бе част от саундтрака на култовия филм с Мишел Пфайфър „Опасен ум”. Тази песен му донесе и награда "Грами". Артис Леон Айви младши е роден на 1 август 1963 г. в Монесен, Пенсилвания, а по-късно се премества в Комптън, Калифорния. След като посещава колежа Compton Community College, той работи като доброволен пожарогасител и охрана на международното летище в Лос Анджелис, преди да стане рапър. Той издава първия си сингъл Whatcha Gonna Do? през 1987 г., като в крайна сметка се присъединява към групата WC и Maad Circle. Певецът издава първия си албум It Take a Thief през 1994 г., който достига номер 8 в Billboard 200. През 1995 г. Кулио издава Gangsta's Paradise с участието на LV за филма Dangerous Minds'. Това става най-големият му хит и оглавява Billboard Hot 100 в продължение на три седмици. Парчето му донесе награда „Грами“ за най-добро рап соло изпълнение. През август тази година видеото се присъедини към клуба на YouTube с един милиард гледания. Кулио издава общо осем студийни албума, като последният му е From the Bottom 2 the Top от 2009 г. Освен музикалната си кариера, той се появява и в редица телевизионни предавания като „Мартин“, „Всичко това“, „Бавачката“, „Гравити Фолс“, „Учители“, „Очарован“ и „Кенан и Кел“, за която той изпълни тематичната песен. Той също така участва във филми като „Батман и Робин“, „Денят на страшния съд“, „Лепрекон в качулката“, „Преодолей го“ и „Дракула 3000“.

Кулио в хотел в София. Кадър от Gangstas Paradise.

 Кулио в хотел в София. Кадър от Gangstas Paradise.

Връзка

Кулио, който има 6 деца от различни жени по света, е забил и българка по време на първия си концерт в София, разкри самият той. Връзката му с нашенката продължила цяла седмица. Той я водил с него на останалите му концерти на Балканите – в Албания, Сърбия, Македония. След това отпрашил за Лос Анджелис, а тя се прибрала у нас. Не разкрива името й, но твърди, че връзката им е била много специална и заради това той е идвал веднъж в България инкогнито.