0

Н апусна ни любима звезда от култов сериал.

Актьорът, който изигра месаря ​​Фред Елиът, - Джон Савидънт от Coronation Street (Коронейшън стрийт), почина на 86 години.

Актьорът беше известен с бумтящия си глас.

В изявление на агента му до информационната агенция PA се казва: „С тъга съобщаваме за смъртта на актьора Джон Савидънт, който почина в сряда, 21 февруари. Той беше много обичан съпруг и баща на две деца и ще липсва много на всеки, който го познаваше".

През 1994 г. актьорът се включва в култовия сериал и бързо се превръща в любимец на телевизионните зрители.

Героят на Савидънт беше убит (получи удар) през 2006 г., в деня, в който трябваше да се ожени за Бев Ънуин (Сузи Блейк).

Coronation Street е британска телевизионна сапунена опера, създадена от Granada Television и показвана по ITV от 9 декември 1960 г.

Сцените от филма се разиграват на  калдъръмена, терасовидна улица в измисления Weatherfield - град, базиран на вътрешния град Salford, Англия.Актьорът

През 2019 година и България се разписа в култовия сериал, след като родният актьор  Леарт Докле бе гост-изпълнител във филма.

Леарт Докле с колежката си Вирджиния Гарднер

 Леарт Докле с колежката си Вирджиния Гарднер
Личен архив

В продължение на шест епизода българският актьор влезе в ролята на шеф на строителна бригада в Лондон. Той е първият чужденец, поканен като гост-актьор в продукцията.

*Източник: BBC