0

И нфлуенсърката, модел и бизнес дама Виктория Капитонова отново се оказа в епицентъра на събитията. След като участва в "Ергенът" и беше залята от тотален хейт заради меркантилното си поведение в шоуто, този път Капитонова е обвинена и в плагиатство заради които банковата й сметка е набъбнала с цели 200 000 лева.

Както е известно Виктория продава курсове както за парични ритуали, така и за развитие на инстаграм профил, наречен Instaboom

Според родна тиктокърка на име Станислава, която обяснява в няколко видеа в профила си, Виктория печели на гърба на хората с напълно краден курс. Оригиналният курс бил на рускинята Марго Савчук и се казвал Instaboss. 

По думите на Станислава, няколко момичета вече са се свързали с нея лично, за да разкажат как били станали жертви на "измама и краден курс". Същите били изпратили абсолютно цялата информация на тиктокърката за курсовете на Капитонова. 

"232 човека са се записали за стандарт услугата ѝ, която струва 500 лв. Нека ви кажа откъде идва този курс. Той идва от руската инфлуенсърка Марго Савчук, която е разработила оригиналния курс, който се нарича Instaboss. Разработван е с много години с бившето ѝ гадже Дани и огромен екип от хора. Виктория няма капацитета да направи всичко това. Видях, че Виктория отново събира хора за своето четвърто издание за своя изцяло плагиатстван курс, но вероятно ще тараши хората за повече пари... заради инфлацията. Хора, ценете си парите и усилията. Вижте оригиналния курс на Марго, който се разработва с огромен екип от хора", разказва във видеото тя.

@istanislava ♬ original sound - Stanislava

Станислава споделя също, че Виктория я е заплашвала със съд, но за предишни нейни изказвания в TikTok, които са били отново насочени срещу рускинята. "Докато си чакам призовката или пък поканата за участие при Жоро Игнатов, искам да ви кажа - не се доверявайте на всичко, което виждате в интернет". 

Любопитна подробност е, че Виктория Капитонова е споделяла неведнъж досега, че се вдъхновява от работата на други руски инфлуенсъри и че взаимства някои от идеите си от тях. Според Станислава обаче, Виктория не е цитирала точни имена