0

П римата на джаз музиката Камелия Тодорова разказва живота си в музиката в своя нов авторски спектакъл „Моят глас“. Първото представяне е на 12 декември в зала 1 на РЦСИ „Топлоцентрала“. „Като пред най-близки приятели се осмелявам да споделя с усмивка преживяванията си и част от премеждията на творческия ми живот – спонтанен, енергичен, ироничен и понякога тъжен. Живот, изпълнен с много падове и върхове, но никога скучен“ - споделя самата Камелия Тодорова.

Срещи

Началото на турнето на музикалния спектакъл „Моят глас“ е и начало на серия събития, с които Камелия Тодорова ще отбележи юбилейната за нея 2024 г. „Моят глас“ е един различен спектакъл. Той е личен разказ в музика и видео на неповторимата Камелия Тодорова. В него тя споделя моменти от своя шарен път в света на музиката. „Моят глас“ е спектакъл на споделени спомени, едни от най-обичаните песни на Камелия Тодорова, както и най-известните й изпълнения на джаз и соул музика. След София през 2024 г. предстоят дългоочаквани срещи с публиката в Бургас (28 февруари), Плевен (26 март) и други градове. Камелия Тодорова и екипът на спектакъла „Моят глас“ с нетърпение очакват срещите с публиката и обещават вечери, изпълнени с хубави емоции. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Събитието в София се осъществява и с подкрепата на Столична община.

Семейство

Камелия Кирилова Тодорова е родена на 21 януари 1954 година в София. Родителите й са Стойка Александрова Тодорова, певица в хоровата капела „Светослав Обретенов“, и Кирил Костов Тодоров, преводач и почитател на джаза. Дядо й по бащина линия е Коста Тодоров – революционер и журналист. В детска възраст се занимава с балет и художествена гимнастика. У тях се е говорило на френски, но в юношеска възраст Камелия решава сама да започне да учи английски език. От майка си наследява любовта към класическата музика, пластиката и спорта, а от баща си – към чуждите езици, джаза и киното.

През 1983 г. на музикален фестивал в Солун Камелия се среща с бъдещия си съпруг Майкъл Кунстман (вече бивш), решава да се омъжи за него и така от остров Корфу двамата заминават за Италия, като Камелия се представя под името Лилия Марани и боядисва косата си руса, за да не бъде разпозната. На 25 юли 1984 г. се раждат разнояйчните близначки на двойката: Рахел-Лилия и Мириам-Ребека. Камелия подписва договор с музикалната компания „Върджин Рекърдс“ (Великобритания) под артистичното име Camy Todorow (Кеми Тодоров) и през септември 1985 г. издава първата си сингълова плоча Bursting at the Seams, записана съвместно с барабаниста на „Куин“ Роджър Тейлър, в студиото Mountain Studios на групата в Монтрьо, Швейцария. Едноименната 12-инчова плоча включва ремикс на песента, инструментала към нея, както и още една песен – Don't Stop It, I Like It. Сингълът е промотиран в Германия, където на 17 април 1986 г. Камелия участва в музикалното шоу Show&Co. mit Carlo и представя песента.