0

К ейт Мос е едно от емблематичните лица на модната индустрия, участвайки в множество рекламни кампании и дефилета. За нейно съжаление, преживяванията ѝ не са били толкова добри, колкото е изглеждало отвън.

48-годишният супермодел говори откровено за момент в кариерата си, когато се е чувствала зле, снимайки реклама за Calvin Klein през 1992 година.

Мос даде интервю пред BBC Radio и в разговора с водещата Лорън Лавърн сподели, че се е чувствала уязвима и уплашена докато е работила заедно с Марк Уолбърг за известната модна компания.

Попитана как помни фотосесията за рекламната кампания, Мос отговори, че не пази добри спомени.

„Той беше голям мачо и всичко се въртеше около него. Имаше голям антураж. Аз просто бях обикновен модел“, каза Кейтй за работата си с Уолбърг.

По това време тя все още е тийнейджър и трябва да позира само по бели бикини, опряна в тялото на актьора.

На въпроса дали се е почувствала като обект, Мос отговаря: „Да, напълно. Бях уязвима и уплашена. Мисля, че се възползваха от моята уязвимост“.

По думите ѝ, дизайнерът Келвин Клайн е харесал фактът, че е била млада и невинна и е извлякъл всичките възможни ползи.

Мос си спомня още, че се е чувствала доста притеснена преди снимките, което накарало лекар да ѝ предпише валиум. „Не се чувствах никак добре преди самата фотосесия. В продължение на седмица или две не можех да стана от леглото“, разказва моделката.

Засега няма официален отговор от Марк Уолбърг или Calvin Klein относно думите на Кейт.

Все пак актьорът е обсъждал рекламата, но през 2020 година в интервю за The Guardian.

Тогава той трябваше да отговаря дали се е помирил с Мос, която преди години беше казала, че е изпаднала в нервна криза, когато е трябвало да работи с него.

Уолбърг отговаря, че никога не е имал проблем да работи с Мос.

„Мисля, че бях малко по-дръпнат и студен тогава. Просто си вършех моята работа. Не говорех много, нека го кажем така. Но съм я виждал след това и съм я поздравявал. Мисля, че се видяхме на концерт и си разменихме любезности“, казва още Марк.

В интервюто си пред BBC, Кейт Мос говори и за решението си да свидетелства в полза на Джони Деп по време на делото му срещу Амбър Хърд.

БГНЕС

Британският модел се появи чрез видео връзка в съда, за да отрече слуховете, че актьорът я е блъснал по стълбите по време на връзката им между 1994 и 1998 година.

„Напускахме стаята и Джони тръгна преди мен. Имаше буря. Когато напуснах стаята, се плъзнах по стълбите и нараних гърба си“, каза Мос пред съда относно ваканцията на двойката в Ямайка през 90-те години. Допълва, че Деп веднага ѝ се притекъл на помощ, когато чул виковете и я е занесъл до стаята, след което потърсил медицинска помощ. „Никога не ме е бутал, ритал или хвърлял по каквито и да е стълби“, категорична бе Кейт.

БГНЕС

В интервюто си тя заяви, че се е съгласила да свидетелства, защото знае истината за Джони и този случай и е искала да каже всичко на света.