0

П оетесата Мария Лалева скочи на естрадната любимка Роси Кирилова в социалните мрежи и предизвика грандиозен скандал, видя „Телеграф“.

„Каква може да бъде причината по националната телевизия през XXI век да се излъчва концерт на Роси Кирилова???“ - написа във фейсбука си авторката на „Живот в скалите“. Думите й предизвикаха широка дискусия, в която коментарите се разделиха на двата крайни полюса.

Блокирана

Пред „Телеграф“ тя отказа да конкретизира какво точно е предизвикало възмущението й, но в коментарите под публикацията й написа още: „От дете не харесвам Росица Кирилова. Ако това ме прави престъпник и правото ми на мнение за странната програма на БНТ е падение за Вас, то съм безсилна да Ви оборя“; „Това е Вашето мнение и аз не го оспорвам. Нито Ви обиждам. Приемам, че всеки от нас има право да харесва или не нещо или някого и това не прави другия лош, а просто различен. Не можем всички да мислим еднакво“; „За какво ли не са ме разфрендвали и блокирали, на за сефте заради Роси Кирилова Аз съм изумена, чеСно“.

Фатално

„Абе, моме, филм ли не снима, книги ли не написа, здрави семейства ли не разведе, та се оплакваш от време континиума си“, коментира Мария Лалева операторът от БНТ Лъчезар Ораков. „Моля те да ме извиниш, Мария, но аз харесвам и твоите книги, и нейните песни! Какво лошо има в това? Нима е необходимо всички да бъдем еднотипни?“, попита я имитаторът на Парцалев – Звезделин Минков, а поетесата му отговори: „Сакън, нека има от всичко, аз харесвам ретро парадите, но не харесвам песните на Роси Кирилова. Не е фатално“. „Защо Роси Кирилова е оставила следа с творчеството си в българската култура! Навсякъде по света има уважение към артистите от близкото минало. А тук се задава този въпрос“, добави шоуменът Иво Танев. „Нищо лично, но дали някой ще ви издава след 40 години?“ и „Ами изпейте Вие поне песента по текст на Петя Дубарова и "Учителко, целувам ти ръка". Поне тези две! И пуснете видео да Ви чуем и македоно-селският изказ не Ви прилича“, бяха сред останалите коментари. 

Юбилей

„Телеграф“ потърси мнението и на съпруга на засегнатата звезда Роси Кирилова – Георги Начев, който е написал стиховете на някои от най-големите български хитове, не само на съпругата си, но и на Лили Иванова, Йорданка Христова, Мая Нешкова, Панайот Панайотов, Георги Христов, Мустафа Чаушев, Доника Венкова, Стефка Берова и Йордан Марчинков, братя Аргирови, дует „Ритон“, Маргарита Хранова, Веселин Маринов. „Не съм чувал за такава поетеса, но не бих искал да влизам в такива спорове. Не ме интересува какво е написала – всеки има право на мнение. Защо не напишете за стотиците други положителни отзиви за концерта, отбелязващ 40 г. на сцената? Бих й казал да си пише стиховете, за да може и тя да подготви такъв юбилей, а не да коментира другите“, заяви поетът.