0

„Историите на Edna жена: Пътят на инфлуенсъра" бе второто ексклузивно събитие на сайта Edna.bg. По време на беседата стана ясно, че е от изключителна важност популярният образ да има какво да каже и покаже на последователите си. Три от най-следваните дами в социалните мрежи бяха специални гости - Биляна Йотовска, Ева Веселинова и Мари Константин, а в ролята на водещ влезе радиоводещият и автор в Edna.bg Симеон Колев. 

Вдъхновение

Главният редактор на Edna.bg Вяра Иванова.

 Главният редактор на Edna.bg Вяра Иванова.

“Историите на Edna жена: Пътят на инфлуенсъра" се проведе пред над 100 души - популярни лица от социалните медии и от телевизионния екран, както и верните читатели на сайта. Преди звездните гости да завземат сцената, на нея се качи главният редактор на Edna.bg- Вяра Иванова, която приветства присъстващите и постави начало на събитието. „Днес ще си говорим  за вдъхновяващи жени и за жени, които имат влияние. Всяка една от нас, дори да не го осъзнаваме, може да има огромно влияние. Дамите, които днес са сред нас, са пример колко вдъхновяваща и успешна може да е една жена. Именно затова те ще ни разкажат за трудностите и за хубавите моменти, както и за забавната страна на инфлуенсърството. 

Кадър от партито.

 Кадър от партито.

Внимание

Биляна, Ева и Мари разказаха пред всички присъстващи какво точно се крие зад тази толкова популярна думичка инфлуенсър, трудно ли е да грабнеш вниманието на аудиторията и какво ги вдъхновява. Всичко разказано стартира след първия въпрос на Симо: „Кога решихте, че искате да станете инфлуенсъри и какъв бе вашият първи платен пост?“. „Не смятам, че някой може да реши и да стане инфлуенсър. Такъв те правят хората, а ти градиш всичко стъпка по стъпка“, категорична бе Биляна Йотовска, а Ева Веселинова допълни: „Инфлуенсър е по- скоро етикет, който ти поставят, всеки решава сам положителен или отрицателен е“.  

Връщайки се във времето назад, когато за пръв път я потърсили за работен ангажимент в социалните мрежи, Мари разказа: „Бях изключително изненадана, когато за първи път ме потърсиха за работен ангажимент, защото досега това беше личният ми профил, общувах си с нови хора, препоръчвах, споделях. Изведнъж ми се обадиха едни хора, които имат собствен бизнес, и ми казаха: „Виждаме, че използваш нашите неща, искаш ли да работим заедно?“ Аз бях изключително шокирана, че в нечии очи съм инфлуенсър“. 

Лично

Красивата Мари- Константин подхвана и още една изключително интересна и запомняща се тема, че и в живота всеки от нас има своите инфлуенсъри, тези, на които искаме да приличаме. „Всеки има инфлуенсъри в личния си живот, а в моя случай това са майка ми и баба ми. Естествено, има и  публични личности, на които се възхищавам, но личният пример, тези, които са най- близо до нас и на  които се възхищаваме, са най-големите инфлуенсъри в живота ни“, категорична е Мари. 

На въпрос от публиката какво е най- важно, за да е адекватен и посещаван един профил в социалната мрежа, Ева Веселинова заяви: „Важно е да имаш какво да кажеш и да разкажеш. Не можеш да нямаш социален живот, да не правиш нищо и да си интересен“. 

Пост

Трите дами си спомниха и първите си платени постове, като тези спомени предизвикаха доста усмивки. „Моят първи пост дори не бе платен, а за личните услуги, които предлагам, свързани със здравето на човек и навиците му. Снимката сега,  ако я погледна, е напълно нелепа.

На плажа в Дубай с две дълги плитки по бански и казвам: „Ако желаете да ви помогна да тренирате правилно, да се храните правилно... потърсете ме“, разказва Биляна Йотовска. Ева със щастие си спомни за първата платена реклама, но през смях разказа за най- абсурдното нещо, което са й предложили да представи в мрежата. „Потърсиха ме, за да рекламирам едно специално бельо, което се слага в едни още по-специални за жените дни. Лошо ми стана. Отказах и им обясних, че колкото и пари да ми предложат, никога няма да се покажа по бельо или да демонстрирам какво се случва под бельото ми“, смее се атрактивната блондинка. 

Проблем

Мари сподели и мнението си, че инфлуенсърството е  достатъчно нова професия, че да могат сами да зададат посоката. „Има лоши примери, но ние сме също представители на тази професия и от нас зависи ние пък да зададем обратната посока, да покажем добрия пример“, категорична е красавицата и допълва: „Сблъскваш се с мнението на хората -  искано или не, и то не винаги е позитивно. Понякога боли, като чуеш нещо гадно. Но най-важното е да си искрен с хората.“

"Историите на Edna жена: Пътят на инфлуенсъра" бе второто от поредицата събития на Edna.bg под наслов „Историите на Edna жена“, а през следващите месеци предстоят още вдъхновяващи срещи с интересни и популярни дами от различни сфери на обществения живот, които определено има какво да ни разкажат и покажат.