0

Р одният актьор, продуцент и режисьор Юлиан Костов направи първия си самостоятелен уъркшоп у нас. Екип на „Телеграф“ бе на мястото в столицата, където над 20 актьори слушаха в захлас какво им казва Костов, за да могат да са добре подготвени не само актьорски, но и да знаят какво е важно, когато се явяват на кастинг. 

Идея

„Това е моя авторска идея и това е уъркшоп за работещи актьори, които се занимават активно в момента с професията си, за да подобрят уменията си, които имат и да се развиват. Специално внимание обръщам на кастингите и така наречените Self- tapping, който дават възможност да те види целият свят, да си направиш  кастинг сам вкъщи. Тази идея идва от Англия и  получаваш възможност да си част от международния пазар. Това винаги е било моята цел, да може повече българи да се покажат и представят в чужбина. Да могат да ги видят, а оттук насетне всичко е много дълъг процес“, сподели пред „Телеграф“ Костов.

Актьорът е изключително доволен от провелите се обучения и вече има дати за нови - на 25 и 26 март. „Почти веднага се напълниха местата тук  и затова вече има и втори дати. От години го обмислям, но като че ли не съм имал достатъчно самочувствие. След като няколко пъти бях гост лектор, реших, че е време да изляза от комфортната зона (смее се). Професионалист съм, който може да сподели опита си с нашите актьори“, казва Юлиан. 

Труд

Костов  е категоричен, че има много талантливи младежи, които просто им остава да се трудят. На въпроса ни има ли новата Мария Бакалова на уъркшопа, откривателят на гордостта ни в Холивуд заяви: “Има много талантливи актьори, които трябва да следват правилните стъпки и да се трудят, както тя се труди изключително много и да са там на кастинга, защото успехът идва,  когато подготовката среща възможността“, твърди той. 

Екип на „Телеграф“ успя да поговори и с част от момичетата по време на обучението, които бяха единодушни: „Ние сме много изненадани, че Юлиан е не само много добър актьор, но и страхотен  режисьор, което е много полезно за всички, които искат да търсят реализация не само у нас, а и в чужбина. Дава ни много ценни съвети, които няма откъде другаде да научим и определено е много полезно. Благодарим му, че имаме тази възможност да черпим всякаква информация, която би ни помогнала за бъдещето“, казаха пред „Телеграф“ ученичките на Костов.