0

А ктьорът Юлиан Вергов влиза в ролята на загиналия шеф на групировката "Вагнер" Евгений Пригожин.

Постановката е „Хага“ на голямата сцена в Народния театър, а премиерата бе миналата вечер. „Постановката е съвсем различна, защото е с реални герои. Кой какво играе, досега беше голяма тайна в Народния театър. Аз ще играя Пригожин, който загина по време на нашите репетиции и трябваше да променим някои неща. Ако се окаже, че е жив, отново ще трябва да сменяме“, разкри в „На кафе“ по NOVA любимецът от „Откраднат живот“.

Путин

От първата трупа до последно държат в тайна кой е актьорът, когото публиката ще види в образа на Путин в новия спектакъл „Хага“ - първото ново заглавие в сезон 2023/24. Разглеждайки снимките, изпратени от Народния театър, в ролята на руския президент изглежда влиза жена - актрисата Радена Вълканова. Образът на Рамзан Кадиров е поверен на Васил Драганов. В една от ролите трябваше да бъде звездата на Народния театър Деян Донков. По-късно е взето решение той да бъде заменен от Пламен Димов. Причината е, че Донков има други ангажименти, които ще затруднят по-честото планиране на „Хага“ в програмата на театъра.

Съд

За премиерата пристигна у нас авторката на пиесата - украинката Саша Денисова. „Хага“ е фантазия, родена в главата на момиченце, което си играе в руините на познатото си ежедневие, унищожено от войната. В нея се преплитат елементи от политическата и идеологическата реалност, фрагменти от документални военни истории и семейни трагедии. Съдът над Путин е видян през очите на украинско дете. След премиерата бе предвидена дискусия със Саша Денисова, режисьора на спектакъла Галин Стоев и актьори от трупата. Модератор на разговора е главният драматург на Народния театър и драматург на спектакъла „Хага“ Мира Тодорова.