0

П ървият оперен спектакъл с кукли у нас ще зарадва феновете в Стара Загора и гостите на артистичния град на 20 юни, съобщи за „Телеграф“ директорът на операта и режисьор на грандиозното представление Огнян Драганов.
Той уточни, че това е последната за този сезон дата, когато тук ще се играе последната опера на Джакомо Пучини „Турандот“ от този съвсем новаторски ракурс.

Принцеса

„Пищен, впечатляващ и атрактивен спектакъл, който се превърна в едно от най-очакваните събития в оперния календар на България.“ Така специалисти описват уникалното зрелище, белязало българската музикално-сценична традиция с новаторска многожанрова реализация през 2018 г. на сцената на Старозагорската опера. „Сътрудничеството ни с най-добрия куклен театър, старозагорския, е уникално. Благодарение на него в познатата приказка за жестоката китайска принцеса влезе нов оперен герой – куклата“, не скри възторга си Драганов.

Нов оперен герой куклата, влиза в приказката за жестоката китайска принцеса.

 Нов оперен герой  куклата, влиза в приказката за жестоката китайска принцеса.
Опера Стара Загора

Дебют

В ролята на Турандот зрителите ще видят сръбското сопрано Драгана Радакович, в ролята на Калаф гостува италианският тенор Дарио ди Виетри, басът Юлиан Константинов ще бъде Тимур, а като Лиу ще дебютира най-новото попълнение на старозагорската опера Гергана Георгиева. Участват оркестър, хор и деца от Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора, артисти от Държавния куклен театър-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур. Спектакъла ще дирижира Григор Паликаров.