0

К остюмът на Леонардо ди Каприо от култовия филм на Джеймс Камерън „Титаник“ се продава на търг с начална цена 100 хиляди долара. 

Бялата риза, черната жилетка и рипсените панталони, носени от русокосия любимец, имат етикет с името на актьора и датата на заснемане през август 1996 г.

Костюмът на Лео ди Каприо от филма "Титаник"

 Костюмът на Лео ди Каприо от филма "Титаник"
Propstore

Експонат

Дрехите от „Титаник“ са само част от предстоящия търг на Propstore в Лондон от 9 до 12 ноември. Очаква се да бъдат продадени 1800 сувенири от филми, телевизионни сериали и телевизионни предавания за общо 13,8 милиона долара.

Сред интересните лотове е светещата глава на C-3PO от филма „Междузвездни войни“, която според аукционната къща може да бъде продадена за 1,15 милиона долара и да стане най-скъпият експонат. Артикулът, снабден със светещи очи, е от личната колекция на самия C-3PO - Антъни Даниелс, който играе дроида във филмите "Междузвездни войни".

Светещата глава от Междузвездни войни

 Светещата глава от Междузвездни войни
Propstore

Други предмети от колекцията на Даниелс, които са обявени за продажба, включват ръцете и краката на C-3PO, ръчно анотирани сценарии и неотворена кутия от зърнени храни, използвана като реквизит от C-3PO. "Вярвам, че експонатите ще попаднат в правилните ръце", казва Даниелс. "Надявам се, че това може да достави удоволствие на феновете и колекционерите на "Междузвездни войни" по целия свят и да им даде възможност да притежават частица от истинското нещо".

Металната ръкавица от Кошмари на Елм Стрийт

 Металната ръкавица от Кошмари на Елм Стрийт
Propstore

Батман

Очаква се също така интерес да предизвика костюмът на Майкъл Кийтън от "Батман" от 1989, костюмът на Джони Деп от "Карибски пирати: В непознати води" (по 100 бона всеки), палтото на Марлон Брандо от "Кръстникът" (61 000 долара), металната ръкавица от "Кошмари на Елм Стрийт" (486 000 долара) и ръчно нарисувана диаграма от героя на Фреди Крюгер.

Костюмът на Джони Деп от Карибски пирати

 Костюмът на Джони Деп от Карибски пирати
Propstore

Наддаващите може да придобият и маратонките на Том Ханкс от "Форест Гъмп", които може да достигнат 35 хиляди долара. Но безспорно един от най-желаните експонати ще е ръчно анотираният сценарий за снимките на филма "Сиянието" на Стенли Кубрик (35-65 хиляди долара).

Според Propstore на търг ще бъде продадена най-голямата досега колекция от сувенири от филма "Блейд Рънър", както и емблематичният камшик на Индиана Джоунс от "Храма на обречените", за който се очаква да бъдат платени над 200 000 долара.