0

С концерт спектакъл в четвъртък колеги и приятели ще отдадат чест на вокалиста на P.I.F. Димо Стоянов, който ни напусна преди точно две години. „Вчера се събрахме на генерална репетиция в студиото, което е все още в гаража на Димо. Ще представим нови парчета, които той винаги е искал да изпълняваме“, разказа пред „Телеграф“ китаристът и основател на бандата Иван Велков.

Спомен

Музикантът споделя, че болката по загубата на Димо няма да премине никога. „Хубавото е, че хората продължават да си спомнят за Димо, не са го забравили. Постоянно си публикуват във Фейсбук, особено вчера“, каза още Иван и разкри, че с вдовицата на Димо – Люба, се виждат почти всеки ден и продължават делото му. „Подготвяме заедно концерта, събираме се да репетираме в студиото му... Люба как се чувства... Тежко й е! Липсата на Димо няма минаване според мен. За всички ни е така. Продължаваме да живеем с болката“, споделя Велков. По време на репетициите понякога идва и голямата дъщеря на Стоянов.

Приказка

„Приказката P.I.F.“ ще продължи в Sofia Live Club с най-новия концерт спектакъл на групата – "Оставам тук". В него музикантите ще изсвирят нови парчета, които досега никога не са присъствали в репертоара на бандата, но, разбира се, ще изпълнят и най-големите си хитове. Полина Герасимова отново ще се погрижи за визуализациите и мултимедията на събитието. По време на концерта тя ще включи за първи път на клубна сцена и иновативния си музикален инструмент Музико, който създаде за глухи и незрящи дечица, съвместно с нейните съмишленици, сътрудници и приятели - инж. Ивайло Миленков, Виктор Герасимов, Ваня Герасимова, Иван Москов, Иван Велков и Мартин Профиров от P.I.F. „Поканили сме на този концерт Михаела Ненова, на Влади Михайлов съпругата, която ще свири на цигулка, защото сме вкарали цигулка във всички парчета. Става много яко, нашите парчета доста предразполагат към подобни неща“, разказа Иван и допълни, че специален гост на сцената ще бъде и певицата Бора Докле. „С нея много отдавна се познаваме. Тя е доста тясно свързана с P.I.F. поне от 20 г. Знае ни песните, запозната е с нещата. На репетициите виждам, че всичко й е ясно, то си личи, когaто един човек знае музиката“, издава китаристът. По традиция на сцената песните на P.I.F. ще изпълняват Ерсин Мустафов и Владимир Михайлов.