2

А ртистът Иво Димчев шашна Ню Йорк. Изпълнителят представи „В Ада с Исус/Toп 40“ , като  част от перформанса му беше на фона на двойка голи мъже, които артистично онагледяват как се прави секс. Голи тела, глава на прасе, мъже по долни гащи и изкуствени пениси бяха част постановката.

Вдъхновение

Премиерата на интерактивното му шоу „В Ада с Исус/Toп 40“ се състоя в  експерименталния клуб за театър и пърформанси La MaMa. Спектакълът успя да привлече вниманието  на публиката и да събере стотици желаещи, които се възхитиха на творчеството. За пореден път артистът успя да провокира. Екстравагантният певец се отдаде на 100 процента на сцената. Между двама голи мъже, които ставаха и лягаха, имитирайки секс, той лягаше, обикаляше  и сякаш вдъхновен от видяното запяваше с нова емоция, коментират свидетели.

 

Пробив

Освен сетивата на публиката, Димчев успя да впечатли и една от най-големите световни медии - New York Times.  Медията публикува в изданието си обширен материал, посветен на българския артист. В материала се разказва както за творчеството му, така и за личния му живот в България.

 "Животът е суров. Животът е произведение на изкуството. Влезте в света на Иво Димчев" е заглавието на статията.  Междувременно след големия интерес зад Океана към спектакъла Димчев съобщи, че има две нови дати в Сан Франциско и Лос Анджелис.

*Автор: Василена Маринова