0

А ктрисата Мини Драйвър обяви, че е била съкрушена, след като Мат Деймън довел новата си приятелка на Оскарите през 1998 г., седмици след раздялата им. 

Драйвър и Деймън участват заедно в филма "Добрият Уил Хънтинг", който през същата година печели Оскар за най-добър оригинален сценарий. Актрисата повече от две десетилетия по-късно, след като в мрежите се появи видео на тъжната й физиономия по време на благодарствената реч на Мат Деймън и Бен Афлек. 

„Мат беше прекратил връзката ни няколко седмици преди това и беше на Оскарите с новата си жена... Бях съсипана“, написа тя в отговор на коментари на фенове и недоброжелатели. „Иска ми се да можех да празнувам по бурно, тъй като това беше невероятен момент за всички нас и за този прекрасен филм!“, разкри Мини. 

Драйвър и Деймън се запознават на снимачната площадка на "Добрият Уил Хънтинг" през 1997 г. Въпреки че двамата се разбират много добре, и двамата стават все по-известни, докато филмът се подготвя да направи истински фурор. 

По време на участие в " Шоуто на Опра Уинфри " през януари 1998 г., Деймън разкри, че той и Драйвър са се разделили. Тогава Мини намекна, че е разбрала от телевизията, че са разделени. 

„Жалко е, че Мат участва в предаването на  „Опра“; изглеждаше като добър трибуна да обяви на света, че вече не сме заедно. Беше крайно неуместно, след като месец по-рано се кълнеше, че ме обича в шоуто на Дейвид Летърман”, разкри още актрисата пред “Лос Анджелис Таймс”. 

„Не ме интересува кой си, това е агония и е като странен, сюрреалистичен сън“, призна Мини пред „Entertainment Tonight“, докато си спомняше, че е чела за раздяла в таблоидите. 

Общественият интерес към раздялата на Деймън и Драйвър расте с наближаването на церемонията по връчването на Оскарите. 

“Сложиха оператор точно пред мен на наградите. Беше му казано да не ме изпуска от фокус. Беше като, че заснемаше диви животи, готови да се разкъсат”, разказа още Мини Драйвър.