0

Р оденият в Австрия актьор и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер се върна назад в годините и си припомни нацисткото минало на своето семейство.

Звездата от „Терминатор“ се надява излиянията му да послужат за пример в борбата срещу антисемитизма – явление, което изглежда е във възход в Съединението щати.

В интервю за CNN Арнолд разказа за баща си Густав Шварценегер, който е бил член на нацистката партия по време на Втората световна война.

"Баща ми и милиони други мъже бяха засмукани в система от омраза, чрез лъжи и измами. И ние видяхме докъде доведе това", заяви актьорът.

„Видях от първа ръка колко сломен беше този човек“, продължи Арнолд, говорейки за своя баща. „Какви зверства се случиха. Колко милиони хора трябваше да умрат и след това да се окажат губещи. А любовта е по-мощна от омразата“, заяви легендата на бодибилдинга.

CNN прави заключение, че коментарите на Шварценегер идват в контекста на нарастващите нива на антисемитизъм и вълна от престъпленията от омраза в Съединените щати.