0

В ъншният вид на 62-годишната носителка на Оскар Джулиан Мур е бил подложен на критики в началото на нейната кариера, разкри самата тя в интервю за британският вестник „The Times“.

“Казаха ми: Трябва да се опиташ да изглеждаш по-красива”, призна тя. „Помислих си: „Не знам дали мога да го направя“. Очевидно в кино индустрията външният вид е от изключителна важност, на критериите за красота са много субективни“, коментира Мур.

Джулиан Мур разказа още, че заради сияйния червен цвят на косата си, не е вярвала, че ще постигне успех в Холивуд. „Червената ми коса ме караше да се чувствам като аутсайдер, докато растях. Червенокосите представляват 2% от световното население. Никой не иска да се чувства като малцинство, особено като малко дете“, споделя тя пред британския вестник.



„Сега усещам, че моята червена коса и луничките си ме правят различна и интересна, но все още има част от мен, която би предпочела да бъде загоряла блондинка“, добави тя.

Мур обясни, че заради светлия си тен не се излага на пряка слънчева светлина. „Не мога да бъда на слънце и половин час, без да изгоря. Изглеждам точно като моята майка, която от дете ме предупреждаваше да стоя на сянка“, разкри тя, като добави, че съветът й е помогнал да запази кожата си млада.

„Тъй като кожата ми е светла и имам лунички, винаги ми се е налагало да нося шапка и се мажа със слънцезащитен крем“, отбеляза тя.