0

А ктрисата Скарлет Йохансон била подготвена от индустрията, че ще й бъде залепен етикет „бомба“. Разкритието звездата направи лично в подкаста „Маса за двама“.

„По някакъв начин бях подготвена, че ще бъде определена като актриса тип „бомба“. Превъплъщавах се в образа на „другата жена“, тази която е обекта на мъжките желания и внезапно се почувствах притисната в ъгъла, сякаш не можех да се измъкна от мястото, на което се намирах“, коментира Йохансон стереотипните си образи във филмите „Изгубени в превода“ и „Момичето с перлената обица“.

„В един момент се оказа, че играя еднотипни роли. Младите момичета и красиви актриси често се сблъскват с този проблем и той предначертава цялата им професионална кариера. Това е просто факт“, възмути се звездата.

Когато навършила 18 години, Скарлет обаче започнала до оценява своята женственост и сексуалност, но не желаела да се ограничава с определен тип роли.

„Мисля, че актрисите „бомби“ изгряват ярко и бързо, но след това нямат възможност да надскочат себе си“, смята тя.

Според 38-годишната актриса днес жените могат по-свободно да избират своя професионален път. “Шоубизнесът се върна към своето естество и даде възможност на нас жените да намерим място в различни проекти”, допълва тя.

Йохансон сподели още, че е усетила промяната още докато е снимала „Железният човек 2“ с Робът Дауни Джуниър през 2010 г., но моментът, в който професионалната й кариера прави остър завой е участието й в пиесата „Изглед от моста“, поставена в Ню Йорк.