0

Л егендата на италианската естрада Ал Бано Каризи мечтае да отново да се изяви на сцената на фестивала Сан Ремо, но като солист.

„Роден съм солист и ще умра като солист“, заявява певецът, който е участвал в събитието 15 пъти, 10 като солист и пет пъти като част от дуетна двойка с бившата си съпруга Ромина Пауър.

В интервю за вестник "La Repubblica" известният италианец коментира актуалните теми по света, личния си живот и предизвикателствата, които му поднася съдбата.

Ал Бано Каризи не остана безучастен към ужаса на войната, като призова за мир в Украйна и решаване на войната с дипломатически средства. 

„Трябва да сложим край на тази война!. Не може да спим спокойно, знаейки, че там стрелят и че децата не могат да бъдат спокойни, да имат свой дом и да растат нормално, защото бомба може да падне всеки момент. Путин е най-силният, силата да има мир или не е в неговите ръце. Бих искал Путин отново да стане човека, когото познавах - човек, който беше най-западният от руснаците, истински любител на западната култура“, подчертава Ал Бано.

Певецът дори призовава премиерката на Италия Джорджа Мелони да намери дипломатически решение. „Единственото решение е всички правителства да седнат, за да начертаят пътя, който води към мира. Ако помогнем на онези, които хвърлят бомби, тази война никога няма да свърши”, категоричен е той. 

Междувременно клюките около личния му живот продължават с пълна сила, въпреки че той вече е над 80-годишен. Ал Бано признава, че се чувства много „раздразнен“ от това болезнено любопитство към романтичните му трепети. 

„В моето семейство думата развод никога не е съществувала! Аз бях първият, който се разведе, защото трябваше да приема нуждите на бившата си съпруга (Ромина Пауър, бел.ред.), която направи своя избор”, обяснява Каризи и добавя: “Никога не бих разделил семейство си, но уважих всички решения на Ромина, включително и това нашият дует да се разпадне“.

„Ако хората искат Ромина и аз да пеем заедно, аз го правя с удоволствие. Радваме се на отлични отношения - професионални и човешки, тъй като тя е майка на четирите ми деца”, разказва Ал Бано и разкрива детайли за връзката си с Лоредана Лечисо: “Тя е мой партньор, живея с нея, тя ме дари с още две деца”. 

Наскоро в италианските медии се появиха спекулации, според които Ал Бано и Лоредана са сложили край на романса си, но изпълнителят отрече тези слухове.  

“Вестниците трябва да спрат да правят сензации от глупости. С Лоредана сме заедно от 2001 г., живеем под един покрив, създадохме семейство заедно. Стига с тези баровски клюки”, призова Ал Бано Каризи.