0

Х оливудската актриса Кейт Уинслет призна, че животът й се е превърнал в ад, след колосалния успех на филма “Титаник”. 

Култовата кинолента от 1997 г. с 11 Оскара стана най-касовият филм на всички времена, преди режисьорът Джеймс Камерън да счупи собствения си рекорд с Аватар през 2009 година. 

Уинслет, която е на 22 години по време на заснемането на филма, разказа за кошмара, който е преживяла след премиерата на “Татаник”. 

„Чувствах, че непременно трябва да изглеждам по определен начин, тъй като по това време медиите ме преследваха навсякъде, животът му стана доста неприятен”, разкри Уинслет. 

“Журналистите казваха: “След “Титаник” можеше да направиш всичко, което желаеш, но ти се зае с малки роли”, а аз си мислех “Ужасно е да си известен”, изповядва се актрисата. 

“Очевидно е, че съм благодарна за ролята в този филм. Бях млада и си купих апартамент, на не исках куп репортери да ме преследват навсякъде”, обяснява звездата. 

Уинслет напомни, че тогава е получавала много грозни обиди за теглото си, както и затова, че заради факта, че нейната героиня Роуз оцелява след потъването на Титаник, а персонажа на Леонардо ди Каприо - Джак загинал. 

„Защо пресата беше толкова лоша към мен? Бяха наистина ужасни. Дори не бях толкова дебела", възмутена е Кейт. 

„Ако можех да се върна назад във времето, щях да използвам влиянието си по съвсем различен начин. Бих отговорила на журналистите: „Не смейте да се държите така с мен. Аз съм млада жена, тялото ми се променя, опитвам се да разбера себе си, още съм несигурна , ужасена съм, не го правете по-трудно, отколкото вече е.“ Това е тормоз, нали знаете, и всъщност граничи с обида", категорична е тя.