0

Колумбийската суперзвезда Шакира изпразни джобовете. Павицата е платила 6,6 млн. евро на испанския съд, който я разследва за неплатени данъци. Това съобщи нейният агент, само няколко дни след като тя постигна споразумение, за да избегне съдебен процес по друго данъчно дело.

През юли испанските прокурори започнаха второ дело срещу 46-годишната певица, като я обвиниха, че е използвала мрежа от компании, за да измами испанската данъчна служба с около 6,6 млн. евро през 2018 г. Шакира е платила на съда през август, съобщиха за АФП от агенцията, която я представлява.

Отделно от това изпълнителката на "Hips Don't Lie" тази седмица постигна споразумение в последния момент с испанските прокурори, за да избегне съдебен процес за данъчни измами за доходи, получени в периода 2012-2014 г. Като част от това споразумение, Шакира се съгласи да плати глоба в размер на 7,3 млн. евро, равняваща се на 50% от сумата на неплатените данъци. Тя вече е платила 17,45 млн. евро на испанските данъчни власти, предаде БГНЕС. 

Певицата, която преди това отхвърли споразумението, предложено от прокурорите, заяви, че в крайна сметка се е съгласила "в най-добрия интерес на децата ми, които не искат да виждат как майка им жертва личното си благополучие в тази битка". Шакира се премести в Маями с двамата си сина през април след раздялата си с бившата звезда на Барселона - защитника Жерар Пике.