0

П родуцентската компания на Робърт де Ниро бе осъдена да плати обезщетение от 1,2 млн. долара, а самият той прекара два дни в съда като свидетел, съобщи АП.

Парите са за бившата му лична асистентка, която била дискриминирана по полов признак според решението на съдебния състав. Де Ниро не носи лична отговорност за случилото се, но компанията му Canal Productions ще изплати на два пъти 632 142 долара на дългогодишната му асистентка Греъм Чейс Робинсън. Актьорът е впримчен в дела с Робинсън, откакто тя напусна през април 2019 г.

41-годишната жена обяви, че 80-годишният Де Ниро и приятелката му Тифани Чен са се обединили срещу нея, за да превърнат работата, която някога е обичала, в кошмар.

От своя страна носителят на „Оскар“ и майката на детето му Чен свидетелстват, че Робинсън се е превърнала в проблем, когато стремежът й да напредва я е накарал да поставя все по-големи изисквания, за да остане на този си пост.

Като свидетел актьорът разказа на съдебните заседатели, че е увеличил заплатата на Робинсън от по-малко от 100 000 долара годишно на 300 000 долара и е повишил длъжността й до вицепрезидент по продукцията и финансите по нейно искане, въпреки че отговорностите й са останали почти същите.