0

- Дичо, здравейте, преди месец излезе новата ви песен „И след съня“. Разкажете ми малко за нея, с кои хора направихте този проект?

- Музиката на песента е моя, а аранжимента го направихме с моя китарист Чери. Текстът е на Жана Живкова, а клипът е дело на Радослав Събев- Шошо. Видеото е заснето в залата на „Пиротска“ 5, където през ноември ще имам и концерт. Танцовата двойка, която според мен прави този клип толкова красив, са републиканските ни шампиони по салса. Ние им пуснахме парчето и те просто го изтанцуваха от първия път.

- Вече тече подготовка за самостоятелния ви концерт, който ще бъде в края на ноември. Какви изненади готвите за публиката?

- Концертът е на 30 ноември. Ще бъдем доста музиканти на сцената. Ще имам 6-има музиканти и 2-ма певици. Ще имам и много гост изпълнители като Теди Кацарова, Лора Караджова, Поли Генова, „Акага“ и много други. Ще свиря повече авторските неща от албума „Дух“, както и от новия албум, който ще излезе в същия ден, в който ще бъде и концертът, и дори смятам да подаря първите копия на фенове, които са си закупили първи билети за концерта.

- Има ли си име вече албумът и кога ще представите пилотното парче от него?

- Ееее, няма да кажа. Няма да е много голям - 7-8 парчета. Вече ги имаме. Направих този диск и като подарък към самия себе си, защото на 1 декември ще навърша 50 години, вече 30-35 съм по сцените. В навечерието на концерта - той е на 30-и, а аз на 1-ви имам рожден ден. Предстои да пусна и пилотния сингъл през септември.

- Коя е песента, която чувствате най-близка до вас, или по-скоро имате сантимент към нея?

- „Летиш“, в която съм снимал децата си. Всеки път, като гледам това видео, и ми тръгват сълзи, като се замисля, че няма как да ги видя пак малки тези дечица и няма как пак да са бебета. Това е най- емоционалната песен и видео за мен.

- Живи и здрави, казахте, че тази година навършвате 50 години, каква е равносметката ви?

- Става ми малко мъчно, като се обърна назад (смее се). Най-безгрижният и най-лудият ми период беше с Rag Dolls, групата ми преди D2. Живеехме 6 години във Варна и Златни пясъци, имахме си къща и апартамент. Представете си 5 момчета денонощно заедно, без контрол (смее се). Много песни изпяхме, постоянно правехме музика. След това дойде D2 и имахме много силен творчески период. Направихме няколко златни хита, които останаха във времето. Направихме 2 супералбума, третия малко го разпокъсахме. След което аз започнах сам да си правя нещата. Между 20 и 40 ми бяха най-силните години. Сега обаче пък съм прозрял най-голямата истина в живота - че по-хубаво от семейството няма. Най-осъзнатият и най-смисленият ми период. Вече мислиш по-сериозно върху всичко. Но спокойствието е вече на втори план.

- Ако ви върна в годините назад, какво дете бяхте и още от малък ли се зароди тази любов във вас към музиката, или на по-късен етап почувствахте, че това е вашето призвание?

- Майка ми ми е разказвала, че още когато съм бил на две годинки, съм сядал до радиото вкъщи и съм започвал да пея всяка втора песен, която пуснат. Седя си и си пригласям. След това на 4 години ме записаха на пиано. Като ме видяха нашите колко съм музикален, и още отрано решиха да ме мъчат (смее се). С пианото не ми беше никак леко. Може би защото ми бяха малки пръстчетата още и доста зор видях (смее се). Но пък сега мога да кажа, че на пиано най-хубаво се твори музика, има повече тонове и е по-лесно да си направиш хубаво канто. На 7 години започнах да свиря на китара.

- И китарата ли беше мъчение?

- Неее, беше си любов от пръв поглед и до ден днешен е така. Първата китара си купих в първи клас и сам си събирах парички за нея. Купих си я от сурвакането. Беше трудно в началото, защото си купих китара с метални струни, а трябваше да започна с найлонови, но пък ми лепна и започнах да репетирам по градинките и така можех и да излизам.

- Да обърнем малко темата към вашите деца. Ариел вече е ученичка, а Тина е на 3 годинки. Някоя от тях вече показва ли да е наследила музикалния талант на тате?

- Ариел е втори клас. Пее хубаво, но не е запалена да наследява тате, запалена е по художествената гимнастика и балет. Ходим, водим се на тренировки. Малката - Тина, все още не мога да я разбера. Още е мъничка, на 3, за да разбера има ли талант и влечение към музиката или не.

- Когато сте вкъщи, какво обичате да правите и имате ли някакви любими игри заедно?

- Голямата, като повечето деца, я вълнуват телефоните. Знаете как е в днешно време. С малката си играем на най-различни неща, но едно от любимите ни е да редим пъзели.

- А помагате ли на Ариел за домашни?

- О, да. Помагам, разбира се. Много е добра по математика, това е наследила от майка си, която е математик. Голяма част от родата на жена ми са учители. Както обичам да се шегувам - от нейна страна учителството, от моята изкуството.

- Като виждам с каква любов говорите за децата си, не се ли замисляте със съпругата си за още едно? Този път момче.

- Мислили сме преди по този въпрос, но сега като че ли вече не. Мисля, че ни е малко късно вече. Мислил съм си за момче преди, но смятам, че вече ми е късно. Възхищавам се на хората, които стават бащи на по-късна възраст, но самият аз не мисля в тази посока.

- По всичко, което казахте, виждаме, че сте изключително грижовен баща, който би направил всичко за децата си. А какъв съпруг сте?

- То това най-добре да питате жена ми. Ама нали знаете - строг съпруг съм, но каквото каже жената, това правя (смее се). Обичам си жената и смятам, че това е най-важното. Винаги гледаме да постигаме хармония и баланс в отношенията си.

- А романтиката остана ли?

- Разбира се. Не спираме да си правим романтични жестове. Имаме много, но предпочитам да си останат между нас двамата. Сега идва лято и двамата обичаме морето, тя обожава да кара сърф, така че смятам, че ще имаме прекрасна семейна ваканция.

Това е той:

*Роден е на 1 декември 1973 г. в София

*Първите му успехи като фронтмен са с група Rag Dolls

*През 1999 г. заедно с Димитър Кърнев създават група D2

*Oт 2005 г. гради кариера като самостоятелен изпълнител

*Има две дъщери - Ариел и Тина