0

Е страдната легенда Силвия Кацарова осъди на първа инстанция бившия си издател Владислав Славов, похвали се пред “Телеграф” самата тя. 

Според него обаче истината е по-различна. „Искът на г-жа Кацарова е уважен от съда наполовина - става дума само за първа инстанция“, каза Славов. 

Версии

Разминават се версиите на двамата и по отношение на цялото дело. Според издателя Силвия Кацарова го съди във връзка с един издаден от него диск. „Става дума за диск, който издадохме преди 10 години, този диск събираше прах и застояваше през цялото това време, сега след 10 години Силвия Кацарова се сети да ме съди, защото според нея аз съм нямал изричното разрешение от нея да го издавам“, сподели още Славов. Според него в това има страхотно разминаване, защото, както обясни самия той, певицата е присъствала на промоцията на този диск, участвала е в концерт имат общи снимки и т.н. „Става дума за пари, защото след започването на делото ми бе запорирана сметка“, разказа още той. 

Лъжи

Г-жа Кацарова обобщи случая така: „Изобщо не става дума за един диск, става дума за това, че това момче продава цялото ми творчество, не само моето и на моите колеги в интернет, в която и да е платформа да влезете, ще откриете нашите български естрадни песни под формата на всякакви дискове“. Според звездата всяко едно нещо, което казва и показва бившият й издател, е подплатено с много лъжи. Според нея документа, който Славов представи в социалните мрежи, че изпълнителката е осъдена, също е плод на измама. „Там няма подпис, нито печат. Вие виждали ли сте такъв документ без подпис?“, зададе риторичен въпрос певицата. Според нея историята е много заплетена, а тя се е заела с това да я докара докрай, защото е крайно време у нас да има правила. 

Измама

Според Славов обаче правото е у него. Той казва, че има документи и декларации за работа с тези изпълнители, включително със Силвия. Той разказа, че и към този момент е собственик на правата на едни от най-големите хитове, изпълнявани от Кацарова. „Има всякакви спекулации, че съм взел правата с измама и така нататък, но истината е, че авторите са подписали договори за права с мен пред нотариус, съвсем както са правилата“, добави още Славов. Според него изобщо няма място за измама. „Силвия Кацарова няма право да пее „Огън от любов“, „Обещай ми любов“ и още 4 от хитовете си в следващите 4 години, когато изтича договорът ми за правата на тези песни“, обясни още той. 

Мъртви

Мнението на г-жа Кацарова и по този въпрос също се различава. „Това момче не е било родено през 80-те, когато сме правили тези песни, освен това песента се състои не само от текст, а и от музика, аранжимент, изпълнител и т.н., така че нямам намерение да не ги пея. Всеки изпълнител има право да пее песните си 50 години и никой не може да му забрани“, добави още тя. Певицата се надява да докара докрай делото и да разобличи Славов. „Знаете ли, открих в една платформа един албум, в който почти всички изпълнители са мъртви! Безбожна работа! Борис Годжунов, Боян Иванов и т.н. Взел е цялото творчество на моята учителка Ирина Чмихова и Евгени Комаров от руско-цигански романси и го продава по цял свят. Знаете ли каква общност слуша такава музика и той прави пари на техен гръб. И всичко с фалшиви подписи, все едно са му дали право. А накрая ги е осъдил за 5000 лв. наследниците и все още им взима на старците от пенсиите. Аз пред Бога съм обещала, че от сумата по делото тези 5 хиляди лева аз ще им ги дам на хората, това е синът на моя учител Евгени Комаров, това е безобразие“, завърши изпълнителката. 

Сигнал в НАП срещу Тони Димитрова

„Поздравления, Силве! Дано всички, които са засегнати от него, да не мълчат като мушнати гайди, ами да говорят и да го съдят! А тези, които се нареждат до него на сцената, да се засрамят, че легитимират един престъпник и отчайващ некадърник за някой лев!

Понеже знам, че чете тук коментарите, ще напиша това: Ти, нищожество, което се опита да подведеш авторите ми и да им предлагаш 200 лв. за песните, ти, който накара някакъв уж “полицай" да ми се обажда и да ме привиква в полицията (което се оказа поредната ти измама), ти, който си подал сигнал в НАП срещу мен, ти, който се опита да ме оплюеш с измислици, хич не се напъвай! Не ме е страх от теб! Ти, Владислав Славов си един измамник и страхливец! И най-хитрият задник един ден среща по-хитра от него клизма!", коментира случая и певицата Тони Димитрова.