0

Р обин Уилямс не искал да има нищо общо с Дисни след "Аладин". Той се съгласил да озвучава джина, но само при едно условие, но студиото не го спазило и това предизвикало ужасен скандал.

През 1992 година Дисни направи история с анимацията "Аладин" и благодарение на участието на Робин Уилямс великата ера на Дисни започна, в която знаменитости озвучават герои от анимации. 

Отнело години на Дисни да вербуват Уилямс да участва във филма. Когато комика се съгласил имал само едно условие. 

По думите на Робин имали сделка, а той се е съгласил да участва, защото искал да бъде част от тази анимационна традиция. Искал нещо за децата си. Обаче твърдо не искал да се продават неща, като играчки и други артикули.

Но преди премиерата на филма Дисни пуснали реклами- едните били за филма, а друго да продават разни неща. 

"Не само че използваха моя глас, но също така с него продаваха неща. Това беше единственото нещо, което казах, че не искам да правя. С това те преминаха границата", каза тогава Уилямс. 

След като филма стана хит, компанията искала да работи отново с него по различни проекти, както и по продължение на "Аладин". 

Но наследството на Уилямс бе прекалено голяма, за да бъде оставено просто така. Дисни решили да върнат доверието му и му подарили рядка картина на Пикасо, което го шокирало и накарало да разбере, че студиото наистина съжалява. 

Той се завърна в третата част на "Аладин". 

Комикът също така работеше по различни други проекти на Дисни. 

Години по-късно студиото реши да направи игрален филм за "Аладин", но за съжаление Робин Уилямс вече бе починал. 

Компанията избра Уил Смит да изиграе Джина и той направи най-доброто, което можа, за да запази наследството на Уилямс. 

"Робин Уилямс беше абсолютно брилянтна, запомняща се, носталгична роля в този филм", каза тогава Смит.