0

Ч асове преди финала Владимир Михайлов, Тома Здравков, Дара Екимова и Керана се готвят за голямото шоу, което стартира от 20:00 по NOVA.

Срещаме ви с трима от финалистите, а Керана не успя да отговори на въпросите ни заради проточили се репетиции на спектакъл.

Желаем успех и на четиримата в незабравимо шоу, което ни очаква.

Тома Здравков: Доказах на себе си, че мога да имитирам, ще играя за победа. До последно ще пазя в тайна парчето, което ще изпея

Тома стартира с образа на големия Данчо Караджов.

 Тома стартира с образа на големия Данчо Караджов.
NOVA, Като две капки вода

- След броени часове е финалът на „Като две капки вода“, ако ви върнем към първия лайв, вярвахте ли, че ще стигнете дотук?

- Честно казано, аз винаги играя за победа, такава натура съм. Бях сигурен, че влизам в предаване, в което ще има доста достойни противници, впоследствие станахме много приятен колектив и дори мога да кажа, че си станахме близки приятели. Знаейки как всеки дава всичко от себе си, сърце не ми дава да кажа, че съм се справил по-добре от някой, защото ние имаме различни качества и всеки е по-добър в нещо от другия. За мен всички сме победители.

- Кое според вас е качеството ви, което ви доведе до финалната четворка?

- Именно това, че винаги играя за победа. Състезавам се със себе си. Като един човек, който вече е печелил формат и знам колко е сладко. Така че ще изляза за победа.

- Кой е любимият ви образ, в който се въплътихте?

- Най-любимият ми образ бе на Серж Танкян, защото, пак казвам, си беше най моето. Там си бях аз. Моят си тембър, близко до моята бленда.

- А кой изпълнихте с най-голямо нежелание и бе най-далеч от вас?

- Всички образи се радвам, че ги направих, но най-далеч бе образът на Меди. Човекът е готин пичага, после се запознах с него. Мисля, че се справих много добре. Трябваше да си пренастроя слуха. Един стил, който не ти е много любим, да го въртя като развален грамофон една седмица и да си гоня децата в другата стая, не е лесно. Аз съм много директен и затова казвам тези неща. Но аз го признах Меди, че много пее, изпълнил е песента много драматично и аз леко се пречупих. Няма да започна да слушам фолк, но мога да кажа, че песента е много добре направена чисто музикантски.

- Защо избрахте точно този финален образ?

- Няма да бягам от себе си, ще пея рок. Единственото ми лутане бе коя рок песен да избера. Никога не съм имал съмнения за стила. В началото направих българска рок балада, сега ще направя вселенско рок парче, което докрай ще го оставя в тайна. Казах само, че ще правя Дейвид Ковърдейл, но не казах парчето си нарочно, за да има доза изненада до края. Имайки този избор, аз вече съм победител, защото няма да избягам от себе си, а ще си го изпълня с кеф на душичката.

- Защо вие трябва да спечелите?

- Аз доказах вече на себе си, че мога да имитирам. Това е предаване за имитации. Ти вървиш срещу себе си като индивидуален изпълнител. За един певец това не е много лесно. Актьорите цял живот са в друг образ, в роля, а ние музикантите търсим цял живот себе си и нещо характерно. Аз смятам, че имах доста добри имитации, които надскочиха и моите очаквания. Ако хората са преценили, че аз мога да имитирам, да ме подкрепят. Аз на финала дори няма да имитирам, а ще направя едно от най-любимите си парчета.

- Имате ли си някакъв специален ритуал или нещо, което ще направите, преди да излезете на сцената в неделя?

- Нищо друго, освен това да мисля положително, няма да направя. Няма да ходя в църквата и да паля свещи, защото аз лично за себе си искам да се представя на ниво, както и на всеки един концерт съм искал само това.

Дара Екимова: Пея арията от образа на Монсерат Кабайе и на мои концерти. Правя упражнения за дишане, преди да изляза на сцената

Дара Екимова в образа на Монсерат Кабайе.

 Дара Екимова в образа на Монсерат Кабайе.
NOVA, Като две капки вода

- Дара, след броени часове е финалът на „Като две капки вода“, ако ви върнем към първия лайв, вярвахте ли, че ще стигнете дотук?

- Не. Мечтаех, но не съм мислила. Имах много трудни моменти за преодоляване, в които често трябваше да преборя себе си във вътрешната война за сила, търпение, воля и смирение.

- Кое според вас е качеството, което ви доведе до финалната четворка?

- Упоритостта, трудолюбието, вярата.

- Кой е любимият ви образ, в който се въплътихте?

- Определено на Монсерат Кабайе. Оказа се най-близък до мен като емоционалност. Беше много страшно, когато излязох на сцената, а към днешна дата пея арията дори на мои концерти. Всеки път изпитвам вълнението наново, но сега има само любов, без страх.

- А кой изпълнихте с най-голямо нежелание и бе най-далеч от вас?

- Не бих казала нежелание, но със сигурност най-далеч от мен беше Кристина Агилера.

- Защо избрахте точно Паша Христова като финален образ?

- Защото безумно много харесвам историята, която разказва - “Остани”, припознавам се в нея и е близка до сърцето ми. Паша Христова завинаги ще остане вдъхновение за мен като гениален артист с финес, класа, чувствителност и нежна красота.

- Защо вие трябва да спечелите?

- Аз вече спечелих страхотна награда - незабравимо преживяване, в което научих много, открих нови неща за себе си и сбъднах една мечта. В определени моменти удържах и победа над себе си. Благодарна съм за тези три месеца в предаването, излизам от него различна, някак по-силна, по-уверена. Имам и много нови приятели.

- Имате ли си някакъв специален ритуал или нещо, което ще направите, преди да излезете на сцената довечера?

- Не само на сцената в неделя, но и винаги. Овладявам дишането си чрез упражнения, клякам или скачам, изтръсквам крайниците си, намествам вокална позиция, моля се, усмихвам се и излизам.

Владо Михайлов: Всеки иска да е оценен, но за мен е важно, че извървяхме този път заедно. Музиката не е състезание, важно е да надскачам сам себе си

Владо Михайлов е бил най-силно докоснат от образа на Фреди Меркюри.

 Владо Михайлов е бил най-силно докоснат от образа на Фреди Меркюри.
NOVA, Като две капки вода

- Владо, след броени часове е финалът на „Като две капки вода“, ако ви върнем към първия лайв, вярвахте ли, че ще стигнете дотук?

- Не, не съм. Не съм очаквал и такива реакции от страна на публиката, за което благодаря. Не съм си представял това и в най-смелите си очаквания. Относно финала, всеки иска да бъде оценен и иска да победи, но за мен най-важното е, че сме си всички заедно. Няма отпаднали или не, ще бъдем там и си вървим целия път заедно. Това за мен е най-якото.

- Кое според вас е качеството, което ви доведе до финалната четворка?

- Не мисля, че някое качество ме е довело до финала, а по-скоро оценката на публиката. Всички имат качества, всички са се постарали, в крайна сметка публиката решава. Всичко, което се случва, не го правиш сам, правиш го с целия екип и накрая вотът е на хората.

- Кой е любимият ви образ, в който се въплътихте?

- От всичко, до което се докоснах, най-любим си ми остава Фреди Меркюри. Най-много ме докосна.

- А кой изпълнихте с най-голямо нежелание и бе най-далеч от вас?

- Подхождам по малко по-различен начин към тези образи. Не става въпрос кое ми е любимо и кое не е. Всичко е много интересно за правене. Дори нещо, което е много далеч от мен по принцип - като PSY. Това е тотално различна култура и аз самият дори не мога да преценя дали правя това сериозно или на майтап. Но се оказа, че е интересно и беше супер яко нещо за правене. Даже започнах много да му се кефя в процеса на работа и цялата подготовка за имитация на неговия образ стана ми интересен.

- Защо избрахте точно този финален образ - Васил Найденов?

- Избрах си него, защото е голям изпълнител, обичан от цяла България. Той има уникални песни, лично тази, която аз ще изпълня, е една от любимите ми от неговия репертоар, но не съм се пробвал да я пея друг път, така че е и предизвикателство за мен самия и се надявам да се получи добре.

- Защо вие трябва да спечелите?

- Първо, нищо не трябва и нищо не е на всяка цена. Второ, музиката не е състезание и аз въпреки че в различни състезания, в които съм участвал, съм искал да победя и съм имал спортна злоба, музиката не е състезание. Единствено се състезавам със себе си и ми е важно да надскачам себе си, доколкото мога.

- Имате ли си някакъв специален ритуал или нещо, което ще направите, преди да излезете на сцената довечера?

- Специален ритуал нямам. Ритуалът всяка седмица е един и същ - да се посмеем здраво, от сърце зад кулисите. Ритуалът е на всички ни - репетиция, грим, разпяване с Етиен, слагане на финалния костюм и микрофон, последни думи и сцената те чака. Ритуалът ни е общ и това е много сладко и готино.

Керана грабна победа с образа на Бионсе.

 Керана грабна победа с образа на Бионсе.
NOVA