0

Ф олк изпълнителката Кали е един от участниците в сезон „Неделя“ на любимото ни риалити за имитации „Като две капки вода“. Само след няколко часа тя ще трябва да смени балканските трели с френската класика. За образа на Лара Фабиан певицата разказва, че това е било много трудно превъплъщение, но й доставя голямо удоволствие да имитира пеещи певици.

Образ

„Абсолютно всичко ми беше трудно. Тя е изключителна певица с много шлифован глас. Нещо, с което аз не мога да се похваля“, обясни още Кали и разказа, че за разлика от нея, която се е „учила в движение“ по време на кариерата си на сцена, при западните звезди не е така. 

„Те полагат много грижи за развитието на своите гласове“, обясни още любимката на народа. Кали отчита и друга трудност – Лара Фабиан е с много голям диапазон на гласа и по време на изпълнението се преминава от ниски тонове към почти фалцетно изпълнение. 

„Много различно от моята дългогодишна кариера. При нас се пее здраво с глас и това е“, обобщи още певицата. Тя не скри и какво не иска да й се пада от бутона и факта, че се притеснява от опцията да й се падне рап парче. 

„Рапът е много труден за мен, защото съм човек, който много обича мелодията и затова този стил е нещо много чуждо за мен. Наистина се надявам да не ми се падне такова нещо“, допълва Кали. За изконния въпрос в „Капките“ кое по-трудно – да си актьор, който трябва да изпълни трудно парче, или певец, който трябва да се превъплъти актьорски в сложен образ, тя смята, че и двете ситуации са комплицирани. 

„Аз съм голям фен на „Капките“ и не съм пропускала нито един сезон. За мен винаги са били по-забавни актьорите, защото те нямат егото на певеца. Докато един певец винаги се стреми да изпее максимално вярно песента и не влага толкова усилия в изграждането на образа. Не казвам, че няма такива певци, които да не са били блестящи в актьорските си превъплъщения, разбира се. Но те са голяма рядкост и затова актьорите са били винаги по-забавни“, смята Кали. Според нея така се постига по-лесно търсеният от шоуто ефект – да се забавлява публиката. 

В същото време тя не крие и разбира притеснението и на колегите си певци – след всяко изпълнение следват коментари в социалните мрежи за това доколко перфектно е било изпълнението им и се пропуска фактът, че шоуто търси както добра гласова имитация, така и влизане в образ. 

„Очаквам от хората да бъдат по-благосклонни не към мен самата, а към всички. Защото ние сме на тази сцена, за да ги забавляваме“, казва с усмивка още Кали и допълва, че в случая с образа на Лара Фабиан излиза максимално от зоната си на комфорт – да изпълни поп парче, на френски, и то на подобна сериозна звезда. 

„Тегаво е, но екипът е разкошен и помага да се отпуснеш и да се справиш по най-добрия начин“. Голям плюс е и фактът, че зад кулисите вече цари приятелска атмосфера, което им помага още повече преди изпълнение. Тя разказва още, че зад кулисите на шоуто вече са се изградили истински приятелски отношения и смята, че те ще се запазят и занапред. „Тази година селекцията е чудесна. Много са забавни всички и отзад, зад кулисите, тече голям купон“, споделя още изпълнителката.

Живот

Преди 2 години навсякъде гръмна новината, че се отказва от фолка. Пред „Телеграф“ тя разкри истината и факта, че никога не се е отричала от жанра, а от фалша. „Не, не съм анатемосала чалгата. Анатемосала съм фалша и пеенето на плейбек. Дразни ме и ако хората не ги дразни, съжалявам – мен ме дразни. Винаги съм смятала, че музиката трябва да е една стъпка пред хората и да ги дърпа напред, а не да се принизяваш на ниво на нисше потребление. Трябва да искаш тези хора да се развиват музикално - откровено заявява певицата и допълва: - Една грешна реклама ми направи тази лоша реклама и ако хората казват, че няма лоша реклама, не е вярно - има. Аз винаги съм пяла с живи музиканти. Просто исках да обогатя програмата си, както правят всички в съседните държави – с професионални музиканти, инструменти. Затова се наложи да се увеличи минимално и хонорарът. От своя страна дискотеките обявиха, че това не се търсело, а се търсело „дискотечното звучене“. Това не го приемам – защо на Никос Вертис беше пълно догоре, ако хората не харесват този тип музика?“, пита риторично Кали. „Главната ми роля винаги е била да бъда себе си, да не изневерявам на себе си и продължавам да го правя. Моята главна роля винаги е била Галина Иванова. Зад Кали винаги е стояла Галина Иванова“, категорична е тя. В личен план Кали е щастлива, че синовете й вече са пораснали. Те не гледат телевизия и тримата, но следят участията на майка си в „Капките“. „Когато дойде ред да пея, ядосват се, че не съм в челните позиции – нещо, което е нормално. Но аз им казвам – вижте, това е чудесен пример да се научите, че не е задължително да сте най-добрите. Задължително е да дадете най-доброто от себе си. Но тук, в „Капките“, всички полагат повече усилия от мен и това личи. Но това не ме кара да се отказвам. Имам други пътища и ги вървя. Най-трудното е да намериш себе си, а аз не съм се намерила. Вероятно затова правя и толкова неща“, завършва Кали.

Станала е търговец на валута

„Не, не съм умряла от глад, изкарвам пари, но обичам да работя, да се срещам с нейно величество публиката. И това, че съм направила сега джаз кючек, не означава, че ще продължавам да правя джаз кючек. Занимавам се с търговия – търгувам на Форекс пазара с валута. От понеделник до петък търгувам. Купувам и продавам валута на Форекс пазара в зависимост от движението на паричните средства, на икономиката, инфлацията, дефлацията. Това са новини, които следя. Има си Форекс календар, който си казва какво е предприело правителството на Англия спрямо дадена икономическа ситуация и аз преценявам дали в момента трябва да се купува паунд или да се продава и влизам в позиции. Много интересно е. Аз мога да правя всичко. Мен не ме е страх от работа“, обяснява Кали.

„Не ме е страх, че ще остана гладна. Докато съм жива и здрава, което е най-важното нещо на този свят, не се страхувам от нищо. Да бъда перачка, гладачка, чистачка, търговец на валута, мога всичко да правя, но най-любимо ми е да пея. Защото, за да стигна аз до публиката и тя до мен, трябва да правя музика, която те слушат. За съжаление хората от фюжън музиката няма да ме допуснат. За тях аз винаги ще си остана чалга певица. А чалгата ме е низвергнала, защото излезе тази реклама, че, видиш ли, съм била анатемосала чалгата“, откровена е певицата.