0

Д иректорът на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ Калин Сърменов изненада с първа изложба като художник. Откриването е насрочено малко след Нова година - на 15 януари. Изложбата е със заглавие „Светлата страна на нещата“.

Приложение

Още преди година Сърменов показа таланта си с различни картини, които публикуваше в личния си профил във Фейсбук. Тогава той сподели, че всичко е започнало на майтап и чрез приложение. „Намерих едно приложение, което много ми хареса. И с това приложение започнах да се забавлявам, и то на майтап. Но след като видях как хората се забавляват, започнах всеки ден да пускам по една картинка. Не му обръщам толкова сериозно внимание, просто се забавлявам. И то лека-полека се получи. То най-опасните неща така се случват“, разказва Сърменов.

Семейство

Пред „Телеграф“ директорът сподели, че този му талант не е случаен, а е наследствен от баба му. „Аз рисувам от съвсем малък, на мен баба ми е художничка и явно е наследствено. Наследствени любители на формата сме. Рисуването е изучаване и уважение към формата. А аз от малък имам тренирано око в тази посока. Аз съм завършил Художествената гимназия и съм учил в академията и не е случайно това свободно движение на ръката“, казва Сърменов и допълва: „Но при нас в семейството е наследствено, защото средата, в която живееш, те формира. Примерите, които ти се дават, те учат как да гледаш и възприемаш околната среда. Така че то те успокоява, от една страна, от друга, те култивира. Аз вече толкова съм свикнал да възприемам света като поредица от форми и съотношение между тях, че то ми е подсъзнателно и не си давам сметка“.