0

К метът на община Банско Иван Кадев се срещна с Камелия Тодорова - една от най-добре познатите български певици, успели да популяризират джаз музиката в страната и зад граница.

Тя получи от градоначалника плакет, посветен на годишнините, свързани с живота и делото на свети Паисий Хилендарски, които Банско чества през 2022 г. Камелия Тодорова е от певиците, които най-често са излизали на сцената на джаз фестивала в Банско, но всяка година концертите й се очакват с огромен интерес и нетърпение.

Тази година се навършват 25 години, откакто в Банско прозвуча джаз музика на първия фестивал. На сцената на площада свириха и пяха световноизвестни изпълнители като Мънго Джери, Джос Стоун, триото Сайръс Честнът, Бъстър Уилямс и Лени Уайт и много други, както и всички джаз певци и музиканти от България. В програмата на сегашното издание на джаз фестивала големите имена бяха победителят на Евровизия през 2017 – Салвадор Собрал, барабанистът Били Кобъм и виртуозната изпълнителка на боса нова Розалия де Соуса.