0

Е сенното издание на театралния фестивал “София Моно: Приказката продължава”, който по традиция се провежда в парка на Военната академия „Г.С. Раковски”, започна вчера с хитовия спектакъл на Димитър Живков „Живак“ и ще продължи до края на месеца с различни превъплъщения на Камен Донев.

Мисли

На сцената в парка на Военната академия през септември ще триумфират великолепните моноспектакли на Камен Донев от поредицата “Възгледите на един учител”, а зрителите ще видят и “Мартин, Данчо и майка им” по негов текст и с участието на актрисата Албена Колева. „Всички наши копнежи, желания и надежди често потъват в бездната на времето или повяхват в задуха на ежедневната дребнавост. И така човекът, попреминал зрялата възраст, един ден се събужда и пита сърцето си: „Успях ли да направя това, което исках… щастлив човек ли съм… спокоен ли е духът ми…“ Има едно огънче в човека, което винаги го кара да прави това, което трябва.

То не се интересува от логиката, дали е правилно или не, днес ли да го сторя или утре… Това огънче напълно безотговорно и честно просто гори, осветявайки същината на дадения човек. В крайна сметка се оказва, че единствената утеха на човека е добрата дума. Връщайки се назад в живота си, виждаш колко важно е било да бъдеш чут и да чуеш човека срещу теб. Разбираш силата на словото, която е несравнима с която и да било друга сила. Осъзнаваш величието на човешкия дух, издигнал се високо благодарение на словесността“, казва Камен Донев.

Програма

Програмата на събитието включва още впечатляващи постановки, сред които “4 жени без 4 G” - под режисурата на Димитър Живков с трупата на Казанлъшкия драматичен театър. Чрез представлението той пита какво търсим в социалните мрежи, какво се опитваме да скрием, колко бихме издържали без своето мобилно устройство, което се е почти сраснало с нас?Тези въпроси си задават четири приятелки на брега на едно красиво езеро. Далеч от всички „екстри” на цивилизацията. Скоро тази „красота” ще ги предизвика и изправи пред собствените им страхове и зависимости, ще ги подложи на неочаквани изпитания. Комичен разказ за зависимостите ни във виртуалния свят и за демоните, които бродят из него. Сред останалите представления са “Приятно ми е, Ива”, “Иван е онлайн” с участието на актрисата Ива Тодорова и “ХАОС” с талантливите Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думянин.

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столичната община. Началният час за всяка от вечерите на фестивала е 20:30 ч.

  • 16 септември - “Приятно ми е, Ива!”
  • 19 септември - “Bъзгледите на един учител зa народното творчество”
  • 20 септември - “Мартин, Данчо и майка им”
  • 21 септември - “Възгледите на един учител зa всеобщата просвета”
  • 24 септември - “Иван е онлайн!”
  • 29 септември - “Хаос”
  • 30 септември - “Възгледите на един учител за силата на словото”