0

К амен Донев слага руса перука и корона за най-новия си спектакъл „С най-голямо уважение“, чиято премиера е утре, 9 октомври, в голямата зала на Драматичен театър – Пловдив.

Големият актьор е автор на пиесата, режисьор и изпълнител на главната роля. Затова плакатът на постановката логично е с неговия образ.

Пресканяна

„Това е едно намигване към публиката. Който дойде да го гледа, ще разбере каква е идеята на короната. Не искам да разкривам подробности, но това е много по-различен спектакъл, с много различни образи, обединени от идеята да са заедно. Пеят, танцуват.  Аз също пея няколко песни. Има и някои популярни мелодии, но повечето са написани специално за спектакъла, като текстовете, разбира се, са на Камен.

С него винаги е много приятно да се работи, но си е и предизвикателство. „С най-голямо уважение“ е направено с много чувство за хумор, при Камен няма как да е иначе“, разказа пред „Телеграф“ Албена Колева. Нейната героиня се нарича Пресканяна и сменя два костюма. „Всички герои са с особени имена, не ми е казвал конкретно за това име откъде идва. В началото съм с едни работни дрехи, после ставаме официални. Спектакълът е посветен на пловдивската трупа, която за мен е най-добрият театър в България в момента. Много музикални хора са се събрали там и хем е вълнуващо, хем приятно“, добави актрисата. 

Надежда

Освен Камен Донев и Албена Колева участват актьорите Стоян Сърданов, Патриция Пъндева, Красимир Василев, Мариана Йотова, Алексей Кожухаров, Елена Кабасакалова, Ивайло Христов, Ивана Папазова, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Ивана Крумова, Русалина Чапликова, Георги Стайков, Васил Василев, а специалното участие е на Росен Чепилски.

В спектакъла ще се изяви и дъщерята на Лилия Маравиля - Паола Маравиля, както и друга млада надежда на сцената - Катрин Гачева, които бяха избрани с кастинг за представлението, а Катрин е вече и част от трупата на пловдивския театър от този сезон. Сценографията и костюмите са на Ивайло Николов, музикалната картина – на Людмил Стойнев и Камен Донев, а хореографията - на Ивайло Иванов, Мариана Йотова, Катрин Гачева и Виолета Донева.

За изпълненията на песните е помагала и вокалният педагог доц. д-р Данка Цветкова. Билети за премиерата на „С най-голямо уважение“ няма, затова с нетърпение се очакват следващите дати.