0

К ристияна Костадинова е новата Мис Свят България и ще ни представлява на световния конкурс. Само преди месец красавицата, която живее във Ванкувър, е била кандидатка за короната и на Мис Свят Канада, но там не се класира на първа позиция.

Мечта

„С тази титла - „Мис Свят България“, сбъднах една своя мечта. Не мога да опиша с думи вълнението ми, аз в действителност не очаквах тази корона да бъде присъдена точно на мен, но се надявах“, каза пред „Телеграф“ Кристияна. В надпреварата за БГ титлата тази година участваха 19 финалистки от цялата страна. Момичетата се състезаваха в три кръга - с народни костюми, бански и вечерни рокли.

Все пак според Кристияна най-важното не е външният вид, а поведението, степента на възпитание и култура. „Мисля, че спечелих журито и изпреварих момичетата с това. Тези качества са много важни, особено когато сега е ясно, че аз ще се явя на финала на „Мис Свят“, добави още Йорданова.

Варна

Кристяна е родена във Варна, тя е на 25 г. Когато е само на 8 г., семейството й се преселва в Канада. Момичето живее и учи там. Завършила е с отличие психология. „Мечтая да работя като психолог. Покрай участието ми в „Мис Канада“ създадох своя благотворителна фондация. Тя е посветена на децата и жените, пострадали при домашно насилие. Сега като Мис Свят България мисля да продължа да я развивам. Вече дори организирам курсове за деца и жени, пострадали при насилие в дома си“. Миската има и талант на писател. Вече е издала стихосбирка с романтична поезия.