0

Р апърът Кание Уест не спира да шокира света всеки ден. Най-новата му изцепка се оказа желанието му да кръсти албума си от 2018 г. Хитлер, за да покаже уважението си към нацисткия диктатор, виновен за Втората световна война.

Четири различни източника потвърдиха пред CNN, че 45-годишният изпълнител е имал такива намерение, преди в крайна сметка да кръсти плочата си „Ye“. Бизнес ръководител, който твърди, че е работил за главния изпълнителен директор на Yeezy, също каза пред медията, че Уест твърди, че е имал „мания“ по Хитлер и че е говорил открито за четенето на „Mein Kampf“, автобиографичния манифест от 1925 г., написан от нацисткия лидер.

„Той възхваляваше Хитлер, като казваше колко е невероятно, че е успял да натрупа толкова много власт и говореше за всички велики неща, които той и нацистката партия са постигнали за германския народ“, твърди бившият колега на Уест. Това не е първият път, в който се говори за афинитета на рапъра към Хитлер. По-рано този месец бивш репортер на TMZ заяви, че рапърът „All Falls Down“ е казал, че „обича Хитлер и нацистите“ по време на изказване в офисите на новинарската организация.

Това е поредният скандал с Уест през последните седмици, който дори беше блокиран в социалните мрежи, заради антисемитски изказвания.