0

А мериканският рапър Кание Уест си призна, че не е прочел нито една книга през живота си и че за него "четенето е като да яде брюкселско зеле", предаде американското списание "Billboard".

"Четенето за мен е като да ям брюкселско зеле. А говоренето е като да си вземеш царевичните равиоли на Джорджо Балди", обяви рапърът в интервю за подкаста "Alo Mind Full".

Водещият Дани Харис го репликира с думите: "Има двама души: човекът, който си мисли, че може, и човекът, който си мисли, че не може. И двамата са прави. Точно това казваше ти, но това беше опростена версия", заяви Харис.

Кание Уест на свой ред го допълни: "Точно така - този, който печели състезанието, е този, който вярва, че може. Дъбът се крие в жълъда!"

Покойната майка на Кание - Донда Уест е била преподавател по английска филология и ръководител на департамента по "Английски, комуникации, медии и театър" в Чикагския държавен университет.

Когато синът ѝ е на едва на 10 години, двамата се преместват в Китай, където тя временно преподава английски в университета в Нанкин.

Донда Уест е разказвала, че синът ѝ е бил единственият чужденец в класа си, но че бързо се е адаптирал и е научил китайски, въпреки че оттогава е забравил езика.

А на въпроса за оценките си в гимназията Уест отговаря: "Получавах шестици и петици".