0

К ание Уест се защитава в първото си голямо телевизионно интервю след раздялата му с Ким Кардашиян. 45-годишният рапър участва в предаването "Добро утро, Америка" в четвъртък и разговаря с Линси Дейвис за драмата около края на брака му и съвместното родителство на четирите им деца.

„Това е майката на децата ми и се извинявам за всеки стрес, който съм й причинил, защото Бог ме призовава да бъда по-силен“, каза той.

„Но също така никой друг не може да й причинява стрес. Имам нужда този човек да бъде по-малко стресиран и да е е най-доброто здравословно състояние и възможно най-спокойното, за да може да отгледа тези деца", добави рапърът.

Дизайнерът Yeezy сравни ситуацията си с Ким с бизнес битките си в модата с Adidas и Gap.

„Имам глас, но трябваше да се боря за него. Това боли, когато трябва да крещиш за това какво да носят децата ти“, обясни той.

„Всичко беше пренебрежение към това, което създадохме съвместно. Аз създадох децата. Създадох продукта на Adidas. Създадох продукта на Gap. Има паралел и паралелът засяга дискриминацията", сподели Уест.

Голям проблем между Кание и Ким е къде децата им ще ходят на училище. Според него те трябва да учат в частното християнско училище Donda Academy, което носи името на покойната му майка.

„Аз съм техният баща. Трябва да е съвместно родителство. Не зависи само от жената. Мъжете също трябва да имат избор“, каза той. „Мъжките гласове имат значение“.

Бившият кандидат за президент каза още, че "абсолютно" има политически стремежи.