0

С лед като се утвърди като един от най-добрите ни фотографи, актьорът Владимир Карамазов се пробва и като стилист и осветител, а дори взеха, че го наградиха за това, похвали се самият той. Бронзов медал получи негова снимка на колежката му Неда Спасова, с която играеха гаджета в хитовия сериал на NOVA “Откраднат живот“.

Фешън

„Спечелих трето място на World Masters of Photography Awards 2022 в категория Feshion Photography. Изключителна изненада беше това, защото принципно не снимам мода. Другото интересно нещо е, че всичко в този кадър направих сам, за да се пробвам в стайлинга, осветлението и т.н. Събирах дрехите от секънд хенд магазини и така облякох Неда. Пиша го само на български, за да видят хората как снимам Фешън в БГ. Видях останалите спечелени кадри и там със сигурност нещата са се случили по друг начин - с екипи, стилисти, гримьори, подготовка и т.н. Още два кадъра с Неда са ги оценили и са финалисти. Обичам да се пробвам в неща, които не съм правил. Интересно е“, заяви Карамазов.

Почерк

Неда Спасова пък разкри пред „Телеграф“, че сама си е направила макиажа за наградената снимка. „Може би наистина от конкурса за модна фотография не биха повярвали, че съм облечена от втора употреба, грима съм си го правила в колата, докато пътуваме към локациите. Някой би си представил какъв екип от хора седи зад този кадър, а всъщност двамата с Владо си влачехме дрехите, техниката, осветлението“, сподели звездата на театър „София“. „Неда е идеален модел. А фотографът се отличава със собствен почерк и индивидуализъм във фотографията“, смятат почитателите на Владо Карамазов. Колегата му Христо Петков, с когото си партнираха в друг обичан сериал на NOVA - „Дяволското гърло“, пък възкликна: „Жестоко“.