0

 

Певецът Владимир Ампов-Графа ще направи своя дебют в театъра като композитор. Звездата на родния поп създаде музиката за спектакъла „Пипи Дългото чорапче“. 

Аника и Томи

Премиерата на представлението е на 3 и 4 февруари и както казаха от ръководството на театъра, е насочено към цялото семейство, не е само за деца.

Идеята именно Графа да напише музиката била дълго обмисляна. „Ние много го харесваме и се възхищаваме на таланта и работата му, така че предложението, разбира се, дойде от нас. Поканихме го, имахме няколко срещи, но той се съгласи с голямо удоволствие и с вдъхновение работи по този проект.

Цялата музика е дело на Графа, написа 20 песни“, разказа пред „Телеграф“ заместник-директорът на Младежкия театър Делян Тодоров. От Младежкия са убедени, че музиката на Графа ще вдъхне душа на Пипи, Томи, Аника, г-н Нилсон и всички останали любими на деца и възрастни по света персонажи в една незабравима музикална вселена, в която смехът, радостта, пътешествията и приключенията на героите ще открият своята вълнуваща музикална форма. 

Роли

Драматизацията и режисурата на представлението са на Венцислав Асенов. Сценографията е дело на  Никол Трендафилова, хореографията - на Никола Хаджитанев,Вокален педагог е Георги Георгиев, в ролите ще видите: Августина-Калина Петкова, Александър Хаджиангелов, Ахмед Юмер, Божидар Йорданов, Зорница Маринкова, Мартин Емануилов, Моника Иванова, Юлиян Петров.

*Автор: Василена Маринова