0

П ървият трейлър на историческата драма на Ридли Скот "Наполеон" беше пуснат онлайн. Видеото е публикувано в YouTube канала на Apple TV. В главната роля е актьорът Хоакин Финикс. Образът на съпругата му Жозефин се изпълнява от Ванеса Кърби.

В описанието на проекта филмът се нарича „особен и личен поглед към произхода на Наполеон и неговото бързо и безмилостно издигане до императорската власт, погледнато през призмата на пристрастяващата и нестабилна връзка с неговата съпруга и истинската му любов – Жозефин“.

Видеото съдържа епизоди на екзекуции, бал, кавги и самопризнания, както и мащабни бойни сцени. Зрителите познават Финикс от психологическата драма за врага на Батман "Жокера", мелодрамата "Тя" за любовта между човек и изкуствен интелект и много други филми.

Скот е режисьор на филма „Чуждия“, разказващ за ксеноморфни извънземни, „Бягащият по бръснача“, за репликанти, които се опитват да оцелеят в свят, където са преследвани, Марсианин“, за изследовател, оставен на Червената планета, и биографичен филм за собствениците на емблематичната марка Къщата на Гучи и много други. Ридли Скот и Хоакин Финикс вече са работили заедно.

Актьорът изигра римския император Комод в драмата на режисьора "Гладиатор". Премиерата на филма "Наполеон" е насрочена за 22 ноември. След премиерата по кината, лентата ще бъде пусната на платформата Apple TV +.