0

А дам Лавин съди търговец на класически автомобили, че 50-годишното Maserati, което той е мислил, че получава, не е 50-годишното Мазерати, което всъщност е получил. И сигурно се е почувствал като БГ клиент след покупка на уж перфектната кола от "Горубляне".

Фронтменът на Maroon 5 придобил Maserati Ghibli 4.9 Litre Spyder от 1971 г. през 2020 г., срещу две класически Ферарита.

Той вярвал, че колата е една от само приблизително 25-те Maserati Ghibli 4.9 Litre Spyder от 1971 г., произвеждани някога.

По предложение на търговеца на класически автомобили Рик Коул, Лавин заменил колата за своето Ferrari 365 GTC/4 от 1972 г. и Ferrari 365 GTC от 1968 г. плюс 100 000 долара.

Но две години след закупуването на колата, заведе дело срещу търговеца на класически автомобили Рик Коул, твърдейки, че Коул или един от неговите агенти са фалшифицирали документи на колата, дадена на Лавин.

Коул е обвинен, че Мазератито, дадено на Лавин, има идентификационен номер (VIN) AM115.492.1241, като в същото време "истинската" кола с този номер всъщност е била продадена преди няколко години на британски колекционер на луксозни коли.

В съдебните документи се твърди, че "истинската“ кола „оттогава е в Швейцария като част от колекцията на Клайв Джой, под грижите на легендарния състезател Кристиан Трабе“.

По-внимателна проверка установила, че „някой се е опитал да направи превозното средство да изглежда автентично чрез възпроизвеждане или щамповане на нова табела на шасито, за да направи надписа да изглежда по-подобен на този, използван от Мазерати.

Коул е обвинен в небрежно представяне на невярна информация, умишлено невярно представяне, измамно укриване и нарушаване на договора.

Съдебният иск има за цел да отмени сделката за $950 000 или певецът да получи обезщетение.