0

Ц ели 24 г. са разследвали кражбата на телевизора от дома на съпругата на легендарния актьор Ицко Финци – Лиза Боева, обяви самата тя.

„Със сълзи се смях, като прочетох решението на Софийска районна прокуратура, а най-смешно беше, че мога да обжалвам в 7-дневен срок“, коментира пред „Телеграф“ рекорда като за Гинес режисьорът.

Арменският поп

„Преди минути ми връчиха решение от Софийска районна прокуратура: "наказателното преследване се погасява, ОИМ не установяват извършителя на деянието, няма привл. към НК отговорно лице". Дата: 01.11.2022 г., подписано: прокурор Пл. Рашков. Става дума за образувано съдебно производство на 6.11.1998 г. за откраднат от дома цветен телевизор "Панасоник".

Образувано е съдебно производство преди 24 години, баба ми е починала преди 22 години. Носят постановлението на съда днес... с уточнението "можете да обжалвате в 7-дневен срок". Мисля да пиша до арменския поп“, написа във фейсбука си Лиза Боева и показа документа.

За умрял писмо

Пред „Телеграф“ тя разказа, че пощаджийката, с която се знаели по физиономия в квартала, й носела писмо за Бонка Боева: „Казах й, че баба е починала преди 22 г. Отворих го пред нея и започнах да се смея. Като й отговорих защо, жената каза, че през последните месеци само такива писма разнася. Даже в коментарите във Фейсбук мой приятел написа, че преди 2-3 седмици е получил същото за обирането му през 1999 г. „Отмятат 98-а и 99-а. Скоро ще влезем във 21-ви век“, добави той. Като се обадих на баща ми да му прочета документа, той си спомни, че тогава съседи са описали извършителите, както са дали марка и номер на колата, с която са избягали, и нищо толкова години“.

Два шамара живот

Лиза Боева разкри още, че 2 г. преди телевизора на баба й, са откраднали и този на родителите й: „Тя беше след операция на тазобедрената става и я настанихме в моята стая. Прибираме се вечерта с майка и татко и виждаме, че сме обрани. Тогава много се крадеше техника и злато. Бяха им изчезнали сватбените халки. Само хладилника и печката не бяха взели. Бяхме в ужас, че баба е на два шамара живот, но се оказа, че тя е помислила крадеца за брат ми Боби. Даже каза, че е била учудена, че не й е дал да пие вода. Тогава всички се разсмяхме, като стана ясно, че тя въобще не е разбрала какво е станало. Затова и за този случай не сме подавали сигнал в полицията. Бяхме щастливи, че не са й направили нищо“. Режисьорът и Ицко Финци на 20 ноември от 11 ч в Малък градски театър „Зад канала“ ще направят спектакъла „Майстора и Маргарита – Булгаков и властта“.