0

Н якои от най-влиятелните хора в света пристигнаха в индийския щат Гуджарат, за да присъстват на сватбено тържество, организирано от най-богатия човек в Азия.

Марк Зукърбърг, Риана и Бил Гейтс са сред гостите на предсватбената гала, организирана от председателя на Reliance Industries Мукеш Амбани за неговия син - 28-годишния Анант Амбани.

Звезди на Боливуд също ще присъстват на тридневното веселие в Джамнагар. 66-годишният Мукеш Амбани в момента е 10-ият най-богат човек в света с нетно състояние от 115 милиарда долара.

Анант Амбани е най-малкото от трите му деца. Екстравагантното предсватбено събитие е в съответствие с рекорда на семейство Амбани за организиране на пищни тържества. През 2018 г. поп сензацията Бионсе участва в купона за годежа на дъщеря му Иша Амбани, а милиардерът се бръкна за сватбата със 100 милиона долара. 

Елит

Около 1200 гости се очакват на купона. Зукърбърг, който е на бизнес пътуване до Азия, стигна до Джамнагар в четвъртък. Бил Гейтс пристигна в Индия преди дни и вече се снима как пие чай. Иванка Тръмп също ще бъде там. Сред предлаганите забавления са изпълнения на Риана и илюзиониста Дейвид Блейн, както и посещение на частен зоопарк. Дрескодът е „треска в джунглата“.