0

Г уинет Полтроу се изправя пред съда след години по дело за 3 милиона долара за това, че е претрепала човек и е избягала.

Актрисата е съдена от 76-годишния Тери Сандерсън, който твърди, че е бил блъснат от нея, докато се спускал със ски по склона в Диър Вали, ски курорт в Юта.

Сандерсън, който е бил на 69 по време на инцидента, твърди, че Полтроу го е изблъскала и му е нанесла мозъчна травма, сътресение, четири счупени ребра и други сериозни наранявания.

Инцидентът се случил на 26 февруари 2016 г. и Сандерсън съди актрисата почти три години по-късно през януари 2019 г.

Докато се спускал по пистата „Бандана“ на курорта, Сандерсън забеляза знаци „Намалете скоростта“, което го накарало да намали скоростта си.

След това чул „истеричен писък“, преди да бъде ударен в гърба.

„Беше мигновено“, каза Сандерсън, предава UNILAD.

„Получих удар в гърба и усетих, че нещо ме изтласка напред, това е всичко, което си спомням до просто припаднах", уточни, той.

Делото първоначално беше за 3,1 милиона долара обезщетение, но по-късно беше изменено, за да се търси „сума, която трябва да бъде доказана в процеса“.

В насрещен иск, подаден на 20 февруари 2019 г., Полтроу поиска „символични щети“ от 1 долар в допълнение към правните такси.

Тя твърди, че Сандерсън е този, който я е ударил и го обвини, че експлоатира нейната „знаменитост и богатство“.

Полтроу твърди, че е получила „удар по цялото тяло“ от инцидента и това я обезсърчило да кара ски през останалата част от деня.

Актрисата оспорва и твърдението, че тя е избягала от Сандерсън след сблъсъка, като твърди, че той е твърдял, че е „Добре“, когато инструктор го е проверил.

Насрещният иск на Полтроу също така твърди, че нараняванията на Сандерсън са били „преувеличени“, като се твърди, че лекарският преглед не е показал никакви признаци на дефицит в когнитивните способности, както той твърди.

„Тя не го е съборила,“ се казва в насрещния иск, „не му е причинила сътресение, мозъчна травма или счупени ребра.“

Делото е насрочено за вторник сутринта (21 март) в окръжния съд в Парк Сити в Юта.