0

А ктьорът Филип Аврамов ще бъде водещ на церемонията по връчването на наградите „Икар“, обявиха от Народния театър, където ще се проведе церемонията на Световния ден на театъра 27 март. Организаторите са му осигурили официален костюм за вечерта, но актьорът е отказал, като е обяснил, че сам ще се облече, научи „Телеграф“.

Визия

Пред вестника Фицата потвърди решението си и сподели, че от известно време си сътрудничи с известна скандинавска марка за мъжко облекло и би искал то да продължи. „Точно малко преди да ми се обадите, си поръчах костюм с папийонка. Визията е вечерна, изискана. Не мога да кажа повече, тъй като и аз самият не съм го виждал още“, каза звездата от „Голата истина за група Жигули“, „Възвишение“, „Като за последно“ с Мария Бакалова и „Летовници“. Актьорът призна, че още не е получил сценария, но знае, че ще бъдат раздадени 24 статуетки. „Това е много време, казаха, че по друг начин ще протече церемонията тази година. Може би аз ще благодаря от името на някои от наградените. Ще се придържам към сценария, но и ще импровизирам. В анонса примерно ще вкарам реплики от моя спектакъл „Защото съм известен“ - „Като нямаш номинация, какво от това“, издаде още Филип Аврамов.

Изненада

Специална изненада за публиката ще поднесат музикантите от група Cinga manga funk, чиито песни са въздействаща комбинация от джаз, фънк, прогресивен рок и ромски фолклор. В официалната церемония ще участват още и Жената каучук Сирма Добрева, и трупа „Канетикс“. Церемонията ще се излъчи пряко от 19:00 часа по БНТ 2 и на запис на 28 март от 22:00 часа по БНТ 1. Всички зрители могат да си закупят и билет за събитието от касите на Народния театър, като сумата от продадените пропуски постъпва 100% в Здравния фонд на САБ. Мария Стефанова и Антон Радичев ще получат статуетки за цялостно творчество. Владимир Пенев, Деян Донков и Иван Юруков са съперници в категорията за главна мъжка роля, а при жените битката е между Албена Ставрева, Светлана Янчева и Станка Калчева. Иерней Лоренци, Маргарита Младенова и Стайко Мурджев са номинирани за режисьор №1.