0

Г олемият български певец Васил Найденов подари риза за рождения ден на композитора Стефан Димитров, написал му най-големите хитове като „Всичко ми е наред“, „Сбогом, моя любов“, „Там, след края на света“ и много други, научи „Телеграф“.

Ризата е ленена, за да може да влезе веднага в употреба през летния сезон.

Водка

„Животът, не е просто - две и две....

Животът се оказа сложно нещо...

Веднъж живеем, затова – живей!

Животът е най-влюбената среща!“

Под този оптимистичен стих, украсен с виртуозен акомпанимент, премина шикарната вечеря по повод 74-тия рожден ден на познатия хитмайстор. „Само в компанията на приятели празникът е истински и запомнящ се“, каза Стефан Димитров. А този път те бяха свикани край празничната трапеза в новия дом на рожденика и аристократичната му съпруга Богдана Карадочева, предаде информация на ухо един от гостите – Агент Тенев. Той и Кристина Димитрова са го изненадали с парфюм, а импресариото на Кеца – Ивайло Манолов, го е зарадвал с бутилка от любимата му водка.

Сарми

Богдана Карадочева се е подготвила повече от прекрасно за рождения ден на съпруга си, докладваха присъствалите. Гощавала ги е с лозови сарми, най-различни видове разядки, както е завъртяла и разкошна домашна баница. Всичко това е полято с френски бели вина и уиски.

Дъщерята Миряна със своя житейски спътник д-р Любо Георгиев, режисьорът Димитър Аврамов, втори съпруг на Богдана Карадочева и баща на единствения й син Лъчезар, внукът Димитър, пристигналият от Америка приятел от детството и топмузикант Лари и някои по-първа ръка Агенти бяха сред джетгостите на Маестрото. Освен че вкусиха от кулинарните угоди на певицата, те се повеселиха здраво до първи, че и до втори петли. Кристина Димитрова и Васил Найденов са изпели някой от хитовете на композитора, докато той им е акомпанирал на пианото.

С поздравителни депеши се отчетоха столичният кмет Йорданка Фандъкова, нейният заместник Мирослав Боршош, генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, а телефонно - отсъстващите от столицата президент Петър Стоянов, Орлин Горанов, Михаил Белчев и мнозина приятели и почитатели.

Пише химн за Хисаря

На финала на музикалното шоу на NOVA “Като две капки вода“ Стефан Димитров обяви, че ще напише песен за победителя Влади Михайлов. Но преди това е композирал бъдещ химн за Хисаря. Това лято за втори път в курортното градче ще се проведе фестивалът за нова българска поп песен „Мелодия на водата“ и новата му творба е посветена именно на новия форум. Тя обаче няма да участва в конкурсната програма, а ще бъде изпълнена от всички участници на финала на концерта. Стиховете са на Агент Тенев. Богдана Карадочева и Стефан Димитров готвят и голям концерт на 7 август в Античния театър в Пловдив. Той ще е под мотото „Безнадежден случай“ по името на едноименния им хит по стихове на Миряна Башева. „Разбира се, че заглавието е шега, все още ставаме за сцена! Който не вярва, да дойде да се убеди на живо на 7 август в Пловдив“, казва Стефан Димитров.