0

К ейт Мидълтън напусна замъка Уиндзор за първи път след успешната коремна операция, на която се подложи миналия месец. Очаква се 42-годишната принцеса на Уелс да прекара известно време с принц Уилям в дома им в имението Сандрингам, Норфолк, докато децата им са във ваканция.

Daily Mail съобщи, че Кейт се е присъединила към семейството си в Норфолк, след като е прекарала известно време след операцията в Уиндзор. „Катрин се възстановява добре“, каза източник пред изданието. „Тя очакваше с нетърпение смяната на обстановката и ще може да се успокои в Норфолк, докато децата изпускат парата с Уилям.“

Пътуванията на двойката сега ще ги доближат до крал Чарлз, който е отседнал в Сандрингам, след като се върна там заради диагнозата си рак.

Миналия месец дворецът Кенсингтън обяви, че принцесата на Уелс е претърпяла "планирана коремна операция" в Лондонската клиника и "е малко вероятно да се върне към обществените задължения преди Великден".

„Операцията беше успешна и се очаква тя да остане в болница от 10 до 14 дни, преди да се върне у дома, за да продължи възстановяването си“, се казва в изявлението.

„Тя се надява, че обществеността ще разбере нейното желание да поддържа колкото е възможно повече нормалност за децата си; и желанието й личната й медицинска информация да остане поверителна“, се добавя в него.

Дворецът Кенсингтън ще предоставя актуална информация за напредъка във възстановяването на Кейт само когато има важна нова информация за споделяне.

Принцът на Уелс нае Иън Патрик за свой личен секретар, който преди това е работил като геополитически консултант за Министерството на външните работи, Британската общност и развитието.