0

К ерана и Космонавтите ще бъдат част от фестивала в Бузлуджа, който се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумента на върха като място за изкуство, култура и история.

3 музикални сцени, 3D мапинг шоу, превръщащо чинията в космически кораб, дискотека, богата дневна културна програма, красива природа и готини хора очакват посетителите през август.

Програма

В четвъртък, 08.08, след официалното откриване Greesh ще постави начало на музикалната програма на фестивала с фънк, рок и гръндж. След това Cool Den ще ви взривят с въздействащи текстове и подскачащи от вълнение ритми. Хедлайнер за вечерта са Уикеда – Wickeda, които вече 25 години радват феновете със своите известни и нови песни, микс от ска, пънк и реге.

Бузлуджа фест

Програмата в петък, 09.08, ще започне с Two Cities One World, българо-американско музикално дуо с 5 албума авторска музика. След тях ще откриете нови светове със седемте музиканти от „Юпитер 7“ – Jupiter7_official в стил денс, поп, фънк-джаз.

Музикалната програма продължава с още една седемчленна група, която създава своята фънк магия с баланс от брас секция, мощни вокали с нежно докосване от пиано клавиши и ритъм – Funkilicious. На финала ще чуете Kerana & kosmonavtite – експлозия от енергия и вдъхновение и неизменна част от музикалната сцена на България.

Закриване

Съботата, 10.08, програмата ще започне с pace-rock бандата heptagram. След тях ще чуете Woomb, които работят между София и Лондон, а музиката им е деликатна смесица от електроника и дрийм поп елементи, след което ще продължат Reaven от Франция. Европейската преса ги представя като инди рок сензация. Основната сцена ще завърши с една от най-бързо развиващите се инди рок банди в България – Hayes & Y. Песните им звучат редовно по български и международни радиа, включително BBC.