0

О стават броени часове до старта на четвъртото издание на Open Buzludzha Festival на 8 август (четвъртък) на поляната пред хижа „Бузлуджа“ и в подножието на монумента сред природата под открито небе.

Специални гости в програмата са Уикеда, Керана и Космонавтите, Hayes & Y, като феновете ще станат свидетели и на впечатляващо 3D мапинг шоу на живо.

Фестивалът започва в четвъртък.

 Фестивалът започва в четвъртък.
Елиза Кеседжиян

Предвидени са активности за всички.

 Предвидени са активности за всички.
Петър Петров

Къмпинг

В продължение на три дни и три нощи (до неделя) на три музикални сцени (основна, монументална и горска) повече от 10 български и чуждестранни банди, над 20 диджеи, тематични партита и 3D мапинг шоу на живо очакват гостите на събитието. Освен със страхотна музикална фестивалът се отличава и с богата дневна програма. Във фестивалната игра „Спомени от бъдещето“ посетителите ще могат да се включат в 10 Бузлуджа изживявания, да усетят мястото и научат повече за каузата на фестивала.

Освен това организаторите обявиха графика на всички допълнителни възможности и удобства за посетителите. Преди концертите вечерта за работещите ще има специално обособена горска co-working зона през деня с интернет и работно пространство, която ще е на разположение от четвъртък сутринта до неделя след обяд. В къмпинг зоната ще могат да се настанят гости със собствена палатка или кемпер или пък с оборудвана палатка под наем при предварителна резервация. На разположение са бани, тоалетни и течаща вода за къмпингуващите.

Паркинг

За пристигащите със собствен автомобил паркирането е организирано в обособената Welcome зона при монумент „Факлите“ и е безплатно. Вътре във фестивалната зона между сцените ще се движи фестивалният бус за удобство на посетителите. За пристигащите с междуградски транспорт и отседналите в Казанлък от жп гарата на Казанлък до Welcome зоната по график ще се движи и безплатният шатъл бус на фестивала. „Тази година ни очаква един различен и още по-вдъхновяващ 3-дневен фестивал, който свързва култура, история и природа в незабравимо изживяване. Подготвили сме три музикални сцени с любими български групи и над 20 диджеи от българската електронна сцена, а самият монумент Бузлуджа ще бъде озарен от главозамайващо светлинно шоу. През деня сме приготвили 10 Бузлуджа изживявания с интересни лекции, кино, работилници, импро-театър и турове. Започва едно магическото изживяване - Open Buzludzha Festival”, споделя арх. Дора Иванова от фондация „Проект Бузлуджа“ – организатор на събитието.

Лунар

Главозамайващото 3D мапинг шоу на Бузлуджа е неповторимо изживяване. И трите фестивални нощи самият монумент ще бъде озарен от въздействащ светлинен спектакъл. В тазгодишното шоу „Сигнал“ летящата чиния е прихванала мистериозен сигнал от бъдещето. В него са вплетени скрити послания, които може да се опитате да разкодирате сами. Потопете се в едно шоу от бъдещето, за да дешифрирате миналото.

Създатели на шоуто са MP-STUDIO – пионери в областта на светлинното изкуство в Европа. За шестнадесетте години на своето съществуване студиото се нарежда сред най-успешните в сферата, с над 700 проекта в 27 страни в цял свят. MP-STUDIO създава авторско съдържание за фасадите и интериора на едни от най-емблематичните сгради в Европа и света. Те са организаторите на Фестивала на светлините LUNAR в София.

Основна

В четвъртък, 08.08, след официалното откриване, Greesh ще постави начало на музикалната програма на фестивала с фънк, рок и гръндж. След това Cool Den ще ви взривят с въздействащи текстове и подскачащи от вълнение ритми. Хедлайнер за вечерта са „Уикеда“ – Wickeda, които вече 25 години радват феновете със своите известни и нови песни, микс от ска, пънк и реге. Петъкът, 09.08, ще започне с Two Cities One World, българо-американско музикално дуо с 5 албума авторска музика. След тях ще откриете нови светове със седемте музиканти от „Юпитер 7“ – Jupiter7_official в стил денс, поп, фънк-джаз. Музикалната програма продължава с още една седемчленна група, която създава своята фънк магия с баланс от брас секция, мощни вокали с нежно докосване от пиано клавиши и ритъм – Funkilicious. На финала ще чуете Kerana & Кosmonavtite – експлозия от енергия и вдъхновение и неизменна част от музикалната сцена на България и на OPEN BUZLUDZHA.

Карта

 Карта

Съботата, 10.08, ще открият space-rock бандата heptagram. След тях ще чуете Woomb, които работят между София и Лондон, а музиката им е деликатна смесица от електроника и дрийм поп елементи. Продължаваме с впечатляваща група от Франция – Reaven. Европейската преса ги представя като „инди рок сензация“. Последните им песни са в плейлистите на стотици радиостанции в 45 държави, а последният им сингъл Ordinary Heroes е част от топ 40 инди класациите в САЩ. Основна сцена ще завърши с една от най-бързо развиващите се инди рок банди в България – Hayes & Y. Песните им звучат редовно по български и международни радиа, включително BBC.