0

С ъдия разпореди на актьора Кевин Спейси да плати на създателите на сериала "Къща от карти" близо 31 милиона долара обезщетение за загубите, свързани с уволнението му от продукцията през 2017 г. заради обвиненията в сексуален тормоз.

Звездата отрече обвиненията чрез адвокатите и говорителя си.

Арбитърът между актьора и продуцентите е установил, че Спейси е нарушил изискванията в договора си за професионално поведение, като е "влизал в определени отношения с няколко членове на снимачния екип във всеки от петте сезона, в които участва в главнатя роля и като продуцент на "Къща от карти".

В резултат на това Ем Ар Си уволнява Спейси, спира работата по шестия сезон на сериала, пренаписва сценария, за да отстрани героя му и съкращава епизодите от 13 на 8, за да спази сроковете, което води до загуби от десетки милиони долари, пише в съдебните документи.

Адвокатите на Спейси го защитиха в съда с аргумента, че решението за изключването му от шестия сезон на сериала е взето и изпълнено преди приключване на вътрешното разследване, следователно не е част от условията за нарушение на договора на актьора.

Те твърдяха също, че действията на актьора не са съществена причина за финансовите загуби на продукцията.

Съдебната битка по казуса между продуцентите и Спейси продължи повече от три години.